Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els balls populars de Moja presenten el seu logotip

És obra de Laia Musons, estudiant de l’Escola Municipal d’Art Arsenal de Vilafranca

dimecres 11 juliol 2018

En un acte celebrat aquest dimecres a la tarda al Local Nou, s’ha presentat el logotip de l’Agrupació de Balls Populars de Moja. L’autora és una estudiant de Grau Mitjà de  l’Escola Municipal d’Art Arsenal de Vilafranca, la Laia Musons, i tot el procés de gestació de la imatge que representa a l’entitat expressa l’impuls que està tenint l’Agrupació aquests darrers mesos.BallsPopulars2.JPGBallsPopulars3.JPG

L’origen del logotip es remunta al concurs de dibuix convocat per l’entitat durant la Festa Major de Sant Macari. Amb els treballs guanyadors, van anar a l’Arsenal “per professionalitzar les idees dels tres dibuixos premiats i crear el logo”, tal i com assenyalava en l’acte de presentació l’Ophelie Derieux, membre de l’Agrupació de Balls Populars. La iniciativa parteix d’una renovada junta que arriba “amb moltes ganes, projectes i sobretot desig de modernitzar-nos”.

Després de signar un conveni de col·laboració entre l’Agrupació i l’Arsenal, un equip de tres estudiants van poder convalidar el treball fet per elaborar el logotip com a pràctiques professionals. La proposta que va ser escollida va ser la de la Laia Musons. Va triar elements representatius de cada ball de l’Agrupció: la corona dels gegants, una cinta del ball de Cintes, un fragment dels platerets de les panderetes i una icona que representa un capgrós. Tot, utilitzant com a colors bàsics el taronja, el blau i el groc. El treball també ha inclòs proposta de tipografia i l’aplicació per a poder editar targes, sobres, samarretes o bosses.

L’acte ha reunit als balls populars i s’ha comptat amb  la presència del director de l’escola d’Art Arsenal, Albert Abella;  i de la secretària acadèmica del centre, Sònia Cabestany, que ha estat  una de les tutores del projecte. Entre el púbic també seguia l’acte l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez.

Abans del lliurament d’una placa de reconeixement a l’Arsenal i d’un regal als estudiants implicats en el projecte, es va procedir a fer una ballada conjunta dels Balls populars a l’interior del Local Nou. L’acte finalitzava amb un berenar per a tothom.

Escolta les entrevistes a Ophelie Derieux, Laia Musons i Lucas Ramírez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

Document Actions