Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els canvis que incorporava la 41a Trobada d’Olèrdola han esta ben rebuts

S’ha valorat de manera positiva que la mostra de balls populars s’oferís el dissabte a la tarda

dilluns 05 juny 2023

Satisfacció per haver fet “que tothom s’ho passés bé” i per generar entre els nombrosos assistents un “bon regust” de boca. Així resumia les sensacions que deixava  la 41a Trobada d’Olèrdola la tècnica de cultura i responsable tècnica de la Trobada, Miriam Mulinari, just aquest mateix diumenge a la tarda a les portes de tancar-se la festa del municipi. Per Mulinari, la d’aquest 2023 ha estat una Trobada més tranquil·la i còmode si es compara amb la de l’any passat, quan es reprenia de nou l’activitat després de la pandèmia. (àudio)

Mulinari posa l’accent en què un dels grans atractius de la Trobada és el de poder gaudir de l’entorn. I això els assistents ho havien pogut fer participant aquest cap de setmana al Conjunt monumental en activitats “més repartides”. Una de les novetats que s’introduïen era la programació el dissabte a la tarda de la mostra de balls populars i de l’acte de lliurament del Premi Rossend Montané. El canvi d’hora de la mostra es valora de la manera positiva. Sobre el lliurament del Premi, Mulinari avança que es podria “repensar” amb el propòsit de “donar-li l’entitat que es mereix”.(àudio)

També es considera positiva l’aposta per oferir un concert tribut, el dissabte a la nit, que permeti captar l’interès d’un públic ampli. La tècnica de cultura també posa de relleu que “la gent va sortir encantada” de l’activitat del tast de vermuts de diumenge al migdia i que de la paella es van acabar exhaurint les 450 racions posades a la venda.(àudio)

També va ser ben rebuda la solvent proposta de La Tresca i la Verdesca amb el seu espectacle d’aigua. Suspesa la súper-tirolina, els més petits van poder tenir a la seva disposició un rocòdrom, 3 inflables, un pont tibetà i una activitat de tir amb arc durant el diumenge a la tarda. Mulinari sí que apuntava que caldrà valorar com evitar que es solapin activitats com, en el cas de dissabte, els tallers ambientals i l’exhibició dels balls populars. La tècnica de cultura també avançava que el Consell Consultiu de Cultura podria avaluar la possible introducció d’un joc de nit per la propera Trobada.

Anna Boada, regidora de cultura, destacava també la positiva valoració que deixava el canvi d’horari de la mostra de balls populars. També recordava que es va decidir “no arriscar” i suspendre la súper-tirolina davant les previsions meteorològiques que anunciaven tempestes amb fort aparell elèctric.(àudio)

Finalment la pluja va aparèixer de manera tímida i gairebé imperceptible el dissabte al vespre, sense condicionar la realització de cap activitat.

Boada recordava que es manté plenament vigent el propòsit fundacional de la Trobada d’oferir un punt d’unió per a tot el municipi. En el seu cas, vivia la seva última Trobada com a regidora, però no així com a veïna implicada en la festa del municipi. (àudio)

Escolta l’entrevista a Miriam Mulinari, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l’entrevista a Anna Boada, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions