Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Castellers de Vilafranca actuen diumenge a Sant Pere Molanta per inaugurar un mural de ceràmica

Serà la primera actuació dels Castellers aquest 2015 i servirà per homenatjar a Josep Boada, promotor del mural
El mural està instal.lat a la façana lateral de la casa de Josep Boada
El mural està instal.lat a la façana lateral de la casa de Josep Boada

dimecres 18 març 2015

Els Castellers de Vilafranca actuen aquest diumenge a Sant Pere Molanta en un acte ple de continguts excepcionals. La presència dels Verds ve motivada per la inauguració d’un mural de ceràmica de 5’5 metres d’alçada per 2’5 d’amplada, amb la imatge pintada del 4 de 9 que la colla va descarregar per Tots Sants del 2012. L’acte també serà un homenatge al promotor del mural, Josep Boada i Esteve, mort en un accident pocs dies després de col.locar-hi l’última rajola del mural a la façana de casa seva. El mural està situat en la façana lateral que dóna al carrer Bosc d’En Ferran, cantonada amb el carrer Sant Roc.

Josep Boada i Esteve era un artesà productor de gerros i quadres de ceràmica, molt aficionat als castells. Va fer diversos quadres de temàtica castellera que va vendre arreu de Catalunya. En una visita a Ferran Guallart, l’últim artesà d’una reconeguda generació d’artistes de la pintura i la ceràmica de Castelló, van tenir la idea de fer aquest mural casteller, que Guallart va culminar el passat octubre després de gairebé dos anys de feina. Josep Boada Rosell, fill de Josep Boada i Esteve, explica que el seu pare volia fer un regal al seu poble i un homenatge als Castellers de Vilafranca. Després de conèixer la història, els castellers de Vilafranca es van impressionar per la feina i van confirmar que farien una actuació durant l'acte  d’inauguració de diumenge.(àudio)

L’actuació dels Castellers de Vilafranca s’anirà combinant amb balls dels gegants de Sant Pere Molanta. I és que en Josep Boada havia manifestat el seu desig de fer-li un nou ram a la Griselda, en motiu dels seu XV aniversari. Per això l’acte es preveu que comenci amb aquest canvi,  complint així la voluntat de Josep Boada. (àudio)

La presència dels Castellers de Vilafranca no es limitarà a uns pilars de protocol. Serà la primera actuació de la colla aquest any 2015 i això converteix la cita diumenge, a partir de les 12 del migdia, en un molt bon reclam pels aficionats castellers.(àudio)

Els fills de Josep Boada Esteve volen retre amb l’acte de diumenge un homenatge al seu pare i conviden a tothom a assistir-hi.

Escolta l'entrevista a Josep Boada Rossell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

 

 

 

Document Actions