Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Cavallets i els gegants Blanca i l’Armat de Lleida han actuat en la cercavila de la FM de Moja

Una altra agrupació convidada han estat els Diables petits de La Ràpita “Les Espurnes”

dimarts 30 juliol 2013

Entre els diversos atractius que oferia dissabte al vespre la cercavila de la Festa Major de Moja, cal assenyalar la participació de peces del folklore de Lleida. Es va comptar amb la presència dels cavallets, del Patronat del Corpus de Lleida, i dels gegants Blanca i l’Armat, que són gestionats pel Grup Cultural Garrigues de Lleida. Un dels seus responsables, en Juanjo Mas, explicava que tornaven a Moja perquè volien repetir la positiva experiència de fa dos anys, quan des de Lleida també es va participar amb gegants i amb l’emblemàtic Lleó en la cercavila de la Festa Major de Moja. (àudio)CercavilaLaRpita.JPG

Els cavallets llueixen indumentàries inspirades en comerciants medievals. La Blanca es va fer en honor d’una de les patrones de la ciutat i l’Armat recorda tots els defensors de la ciutat.(àudio)

L’expedició de Lleida va organitzar el viatge de manera que tant dissabte al matí com diumenge van poder anar a la platja. Però la cercavila també va tenir un altre grup convidat que no venia de tan lluny. Eren els Diables petits de La Ràpita “Les Espurnes”. La seva presidenta, Montse Monfort, explicava que estaven molt contents de participar en la cercavila perquè també permetia als infants sortir i petar coets.(àudio)

Amb més d’una quarantena d’integrants, el grup és una referència associativa a La Ràpita dins del món dels infants.(àudio)

Abans d’iniciar-se la cercavila des de la plaça de l’Església es va guardar un minut de silenci en record a les víctimes de l’accident ferroviari de cercavilagegants.JPGGalícia.

La cercavila va avançar a un ritme molt lent, fins el punt que no va ser possible que coincidissin tots els balls de nou a la plaça de l’Església en el final del recorregut per a poder fer l’anunciat ball conjunt.

Escolta les entrevistes a Juanjo Mas i Montse Monfort, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Cercavilacintes.JPGCercavilacvapsgrossos.JPG

Document Actions