Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els contenidors de l'àrea d'emergència del carrer Sant Roc de Sant Pere Molanta es traslladaran al camí del barri Ferran

Els contenidors de davant de la pista s’ubicaran en la zona d’aparcament de darrera l’escola

dilluns 24 maig 2021

A través d’una carta distribuïda als veïns de Sant Pere Molanta, acompanyant el butlletí municipal “Olèrdola Informació” d’aquest mes de maig, la regidora de medi natural, Mireia Mancera, detalla els canvis d’ubicació dels contenidors a Sant Pere Molanta. En la carta s’assenyala que els contenidors de l’àrea d’emergència del carrer Sant Roc es traslladarien a la part posterior del tancament de fusta existent en el camí de vianants que uneix Sant Pere Molanta amb el barri Ferran.

Una altra de les actuacions que s’anuncien en la carta és que “s’efectuarà un canvi dels contenidors del carrer Sant Roc (davant de l’escola Rossend Montané) i es traslladaran a la zona de l’aparcament del darrera el centre educatiu”.

Els canvis es preveuen aplicar durant els primers dies del mes de juny.

 A continuació reproduïm la carta de la regidora Mireia Mancera:

 

Les obres del camí de vianants de Sant Pere Molanta al Barri de Can Ferran estan pràcticament acabades, la única actuació que queda pendent és el trasllat dels contenidors de l’àrea d’emergència del carrer Sant Roc a la part posterior del tancament de fusta existent destinat a tal fi. La idea de la instal·lació d’aquests panells de fusta és la integració paisatgística d’aquest punt de recollida ja que es redueix substancialment l’impacte visual dels contenidors.

 

Els contenidors que es traslladen són: 5 de rebuig, 2 orgànica, 1 d’envasos, 1 de paper i cartró i 1 de vidre.

 

Tenint en compte que a Sant Pere Molanta hi ha implantada la recollida porta a porta de rebuig i d’orgànica, els contenidors instal·lats a la via pública s’han d’utilitzar únicament com a suport per a respondre necessitats puntuals de la població o per aquells residents estacionals que no poden acollir-se al calendari porta a porta establert. Per tant, no és correcte l’ús habitual d’aquests contenidors de l’àrea d’emergència per llençar residus, sobretot pel que fa a les fraccions de rebuig i orgànica.

 

És molt important que tot el veïnat tingui present que la única via de gestió possible pel que fa al rebuig és l’abocador i el seu tractament té un elevat cost de tractament (53,10 €/ tona l’any 2021 i que cada any augmentarà).

 

Pel que fa als contenidors per a la recollida selectiva (envasos, paper-cartró i vidre) a part dels instal·lats en aquest tancament, també en disposeu en altres tres punts del nucli urbà pel que si en algun moment trobeu els contenidors molt plens, us demanem que no deixeu bosses fora dels contenidors i us desplaceu al punt més proper.

 

Així mateix, en l’estudi i reorganització dels contenidors del nucli de Sant Pere Molanta, s’efectuarà un canvi dels contenidors del carrer Sant Roc (davant de l’escola Rossend Montané) i es traslladaran a la zona de l’aparcament del darrera el centre educatiu. En aquest nou punt de recollida es traslladarà un contenidor d’envasos, un de paper i cartró i un de vidre. I pel que fa al contenidor de roba i d’oli aquest es col·locaran a la zona de selectiva del carrer Font Tallada. La plaça d’aparcament per a minusvàlids de la zona d’estacionament de darrera de l’escola es traslladarà a un lloc més adient i proper al nucli, al carrer Wilson a escassos metres de l’entrada de l’escola d’aquest carrer.

 

Esperem que aquesta nova distribució de contenidors atengui les vostres necessitats i en el cas que es detectin algun desbordament d’alguna ubicació concreta es revisarà i s’actuarà en conseqüència.

 

Us recordem que disposeu de serveis gratuïts per a la recollida de poda que es realitza el quart dimarts de cada mes i per a la recollida de mobles i electrodomèstics que s’efectua cada dimarts de mes. Cal trucar prèviament a l’Ajuntament d’Olèrdola o comunicar-ho a través

d’instància telemàtica per fer ús d’aquests serveis.

 

També disposeu de la deixalleria del Polígon de Sant Pere Molanta per a portar residus voluminosos, fustes, residus electrònics o altres residus especials. Aquesta instal·lació està situada a l’Avinguda Canigó, 26 i el seu horari d’obertura és els dilluns, dimecres i divendres de 9 a 13 h i de 16 a 19 hores i dissabtes de 9 a 14 hores.

 Us  demanem la vostra col·laboració en l’ús del servei de recollida porta a porta de la fracció orgànica i del rebuig per fer una millor gestió dels residus i contribuir entre tots en la protecció del medi ambient amb la selecció dels residus, reciclatge i reutilització.

 El que pretén l’equip de govern és que amb la recollida porta a porta i aquests 4 punts de selectiva s’aconsegueixi una bona gestió dels residus municipals.

 Aquest canvi de contenidors es preveu que es realitzin durant aquest mes de maig.

 A continuació us detallen en color verd i taronja els principals canvis de contenidors de Sant Pere Molanta.

 

Atentament,

 Mireia Mancera Cañardo

Regidora de Medi Natural

Document Actions