Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Diables “suspenen” a l’alcalde en un examen sobre Moja fet durant els versots

Els versos van incloure una crida a viure aquesta setmana la darrera edició que es farà del torneig Jordi Milà
L'alcalde, Lucas Ramírez, en el moment de ser examinat
L'alcalde, Lucas Ramírez, en el moment de ser examinat

dilluns 25 juliol 2016

La de divendres va ser una nit diabòlica a Moja, però sense coets. La pluja va impedir que es fes el Ball de Foc, però no va evitar que els Diables de Moja pronunciessin els seus versos satànics. Ho van fer a l’interior del Local Nou, amb l’expectació d’un públic divers però en nombre inferior al que és habitual si tenim la referència d’altres anys a la plaça de l’Església.

En els seus versos, els Diables van combinar el tractament de qüestions de temàtica nacional i  estatal, amb les que tenen un contingut estrictament local. Sempre sota el filtre crític i irreverent de la seva mirada.

No hi van faltar referències al pressupost que l’Ajuntament dedica en nova senyalització, o als recents canvis en l’ordenança del cementiri de Moja. En temàtica d’àmbit general, van parlar de l’abstenció i del vot ocult al PP. En clau local, també van dedicar un versot a l’hiperactiu Manolo “Patatero” i van parodiar el ministre Fernández Díaz, que contactava amb Olèrdola per a fer un muntatge contra els Diables.(àudio)

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, es va sotmetre a un examen sobre els seus coneixements de Moja. No va respondre encertadament  quan se li va preguntar per “l’acte solidari que compleix 25 anys”, en referència al torneig Jordi Milà. Però sí que va saber el títol de la novel·la escrita per Josep Tort o que els diables tenien 7 pecats capitals. També va encertar la pregunta sobre l’acte innovador “que sobra totalment” per Festa Major, segons els Diables. La resposta era la processó. Sobre el lloc de reproducció de coloms existia diferència de criteris entre els Diables i l’Alcalde. Lucas Ramírez  situava, entre altres indrets, l’església, i els Diables indicaven que era la Torre de Moja.(àudio)

Els versots van acabar amb una crida dels Diables a viure aquesta setmana la darrera edició del torneig Jordi Milà de futbol sala, que celebra la seva 25a i última edició des de dimarts i fins dissabte.(àudio)

Els versots van tenir una durada inferior a la d’altres anys i es consolidava la tendència a incloure molta teatralització.

Escolta els versots clicant aquí

Document Actions