Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els diables de la Riera de Rubí, els Diables petits de les Roquetes i els gegants de Sant Marçal participaran en la cercavila de la FM de Moja

Abans de la cercavila, es farà l'ofrena floral a Sant Jaume a la porta de l'església

divendres 26 juliol 2019

 

Un dels moments més seguits de la Festa Major de Moja és la cercavila, programada per dissabte a partir de dos quarts de 8 del vespre amb sortida des de la plaça de l’Església. Aquest any incorpora diversos incentius per a seguir-la, entre els quals cal assenyalar la presència de colles de Diables i de gegants convidades. I és que retornant la visita feta a Rubí, aquest dissabte a Moja estaran els Diables de la Riera. També hi seran els Diables petits de les Roquetes.

La colla convidada pels Geganters de Moja són la parella de gegants Marçal i Montanyans, de Sant Marçal. Les figures representen a dos romans, en  referència a les restes romanes trobades al turó on actualment hi ha Sant Marçal. Ell representa la civilització romana i ella l'agricultura.

A la colla Gegantera de Moja li fa especial il·lusió que aquesta parella de gegants, estrenats l’any 1993, vagin ser creats per l’artista Dolors Sans, la mateixa constructora dels gegants locals Josepa i Ramon.

A continuació de la pregària i cant dels goigs, abans de la cercavila, es farà l'ofrena floral a Sant Jaume a la porta de l'església.

Document Actions