Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Diables de Moja adrecen al govern municipal les sàtires dels seus Versots Diabòlics

Una de les paròdies més celebrades va ser l’anunci de presentar-se a les eleccions creant el PDAL(Partit de Diables Anti Lucas)

dissabte 23 juliol 2022

Aquest 2022 els Diables de Moja no poden encendre les seves forques. Però sí que han pogut mostrar la seva àcida pirotècnia verbal a través dels Versots, pronunciats i escenificats aquest divendres a la nit a la plaça de l’Església. L’acte va comptar amb un seguiment nombrós de públic, però la xifra d’espectadors es va situar per sota dels nivells de les festes majors prepandèmiques. Amb tot, va ser un acte molt concorregut que va ser presenciat per un públic intergeneracional que va connectar amb la proposta desacomplexada i de contingut local de la colla. I és que  els d’aquest 2022 han estat uns versots amb la presència exclusiva de temàtiques municipals, a diferència d’anys anteriors en què hi apareixien referències a situacions de l’actualitat nacional, estatal o internacional.

El fil conductor dels 7  versots va ser la crítica a la gestió del govern municipal, especialment la de l’alcalde, Lucas Ramírez. Tan és així que els Diables van tancar l’acte anunciant que concorrerien a les eleccions municipals amb el PDAL(Partit de Diables Anti Lucas), amb  l’objectiu d’acabar amb “la tirania” de Lucas Ramírez. (àudio)

En la pancarta que  demanava el vot hi pareixia el muntatge d’un diable amb la cara sobreposada de Josep Tort, l’anterior alcalde i cap de llista que proposen els Diables.  Es desvetllava així el sentit final de la frase “vota PDAL” que els Diables pronunciaven quan acabaven cadascun dels seus versots.

Un altre dels moments festius més celebrats va ser la paròdia coreografiada que els Diables van fer de la cançó “Ay mamá!” de Rigoberta Bandini. En la seva versió, la colla cantava “No sé per què et fan tanta por les nostres banyes” i allà on la peça original repetia “Ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma...” els Diables cantaven “An-na-na-na-na-na-na...”, en referència a la regidora de cultura, Anna Boada.(àudio)

La colla també va posar a prova els coneixements de reciclatge de l’alcalde. Ramírez va haver de llençar una ampolla de vindre en un dels contenidors propers i posar en els cubells corresponents el tap de suro de l’ampolla, un preservatiu, un bolquer, una bandera d’Espanya i els “punts incomplerts del programa electoral d’ApO”.

En un altre dels versots , els Diables repassaven l’oferta de bars a Moja i reclamaven a Pere Mitjans que tornés a obrir el Bar Avinguda. També es qualificava La Muntanyeta com a mur de les lamentacions i s’assenyalava que allà on Mir hi va posar una porta i volia fer un càmping “Lucas hi ha posat cadenes i un circuit de running”. Pere Soler, el pregoner, també va tenir el seu versot. Igualment, els Diables van criticar als agents municipals perquè no volien que se celebrés la timbarada “per anar en contra direcció”. Les dificultats d’accés a un habitatge assequible al poble també va merèixer una de les composicions, tot recordant que  l’Ajuntament té terrenys per fer-hi habitatges de protecció oficial.

Escolta íntegres els versots, enregistrats per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions