Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Diables de Moja aporten espectacle pirotècnic de qualitat i sàtira irreverent per Festa Major

En els versots, els Diables disfressen a l’alcalde de vaca i simulen que el van a munyir per obtenir recursos

dissabte 26 juliol 2014

 

Els Diables de Moja han convertit la nit de divendres de Festa Major en un dels moments més esperats en aquests dies de gresca al poble. La Festa del Foc desplega enginy, optimització de recursos i espectacularitat en l’ús del material pirotècnic. I els posteriors versos mantenen la tendència d’incloure grans dosis de teatralitat. En molts dels assistents, la sensació que hi havia és que enguany els Diables havien entomat el repte de forma més desacomplexada,  amb desvergonyiment i  irreverència afegida respecte altres ocasions.versots2.JPG

Cada any s’espera que en un moment o altre dels versots, els Diables cridin a l’alcalde, Josep Tort, a participar. El que ningú s’esperava és que s’acabaria veient a l’alcalde disfressat de vaca i sent munyit. Josep Tort es va prestar al joc i va oferir una de les imatges d’aquesta Festa Major 2014 a Moja.

Abans d’aquest moment àlgid, es va escenificar la lluita dels Diables contra Sant Jaume, per a donar pas a un espectacle de foc que va omplir de llum i espurnes la façana del Casal d’Avis i de variada pirotècnia el cel de la plaça de l’Església. Amb espectacles així, passa cada any més desapercebuda l’absència de castell de focs d’artifici en el programa d’actes.

Els versots van començar amb la lectura de les composicions anònimes aportades pels veïns. En una s’assenyalava que costava d’entendre l’acte de l’ofrena i una veïna, en un altre vers, es preguntava què es faria en els terrenys del costat de la pista de futbol sala.(àudio)

Un altre dels versots recollits pels Diables reclamava que no se solapessin actes durant la Festa Major. Les composicions pròpies dels Diables de Moja van incloure crítiques a CiU per utilitzar la independència com a cortina de fum per amagar retallades en polítiques socials. També es va recordar l’aparició d’agents municipals d’Olèrdola a Tv3 a rel del robatori de gerros de metall al cementiri. Un dels temes més tractats va ser el de l’abdicació del rei Joan Carles i la monarquia. Un dels moments més celebrats de la nit van ser les aparicions d’un dels Diables imitant al monarca abdicat. (àudio)

Altres versos se centraven en reclamar més col.laboració pel torneig Jordi Milà. També es van repassar els integrants de la Comissió de Festes i es denunciaven els efectes dels tancaments d’empreses.copy5_of_DSC_0118.jpg

A l’alcalde els Diables el van munyir per a poder extreure-li la subvenció de l’Ajuntament.(àudio)copy_of_Diables2.JPG

A la pregonera, Estibaliz Leal , li van regalar una capa de Diable per a infant, amb banyetes inclosa. La cloenda dels versots va ser musical i simulava un estriptis. Un grup de Diables en calçotets  va interpretar una versió amb lletra adaptada de l’èxit “I’m sexy and you know it” L’actuació es feia dedicada a la mateixa Estibaliz Leal i a la tècnica de cultura, Míriam Mulinari, que van ser cridades a seguir l’espectacle de ben a prop .(àudio)

Acabats els versots, la impactant encesa de la Forca Grossa va acabar de subratllar la generosa implicació dels Diables en la nit del divendres de la Festa Major de Moja.

Escolta els versos dels Diables clicant aquí (1) i aquí(2)

DSC_0121.jpg

 

Document Actions