Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Diables de Moja han ofert foc i espectacle aquest divendres a la nit

En els versots, els Diables reclamen a l’alcalde que no retalli subvencions i el fan ballar el “Tort Style”

dissabte 27 juliol 2013

Els Diables de Moja han ofert un muntatge espectacular a la plaça de l’Església, aquest divendres a la nit, durant la Festa del Foc de la Festa Major. Després de completar el recorregut que s’iniciava des de la rambla Catalunya, els Diables van escenificar una original lluita del bé contra el mal, amb triomf final de la festa que simbolitzaven els Diables. NItDiablesBastida.JPG

Per a entrar a plaça, els Diables van fer petar dues rodes enceses de grans dimensions. Però el millor encara estava per venir. Una quinzena de membres de la colla van ser necessaris per arrossegar una bastida adaptada que recordava al cavall de Troia. L’artilugi va aparèixer a la plaça transportant a LLucifer i la Diablesa, amb dues cortines d'espurnes als seus laterals. En acabar l’acte sacramental, la bastida també va servir de base per l’enlairament de material pirotècnic. A Moja, un any més, no hi ha hagut castell de focs oficial per la Festa Major però l’espectacle dels Diables compleix amb escreix aquesta funció.

Amb algunes peces d’elaboració discreta, els versots d’enguany van tenir moments rellevants per teatralitat i humor. De ben segur, dos dels versots que més es recordaran són versions adaptades de cançons molt populars. En una, els Diables utilitzaven la melodia de la cèlebre campanya de reciclatge “Envàs on vas?”, per a denunciar la discriminació que entenen pateixen en l’ús del Local Nou.(àudio)

Altres versots van fer referència a la piscina de Daltmar, que no ha obert aquest estiu, o a l'enfrontament entre oposició i govern per l'adjudicació del contracte del servei de neteja viària.(àudio)

També es van tractar temes de política estatal, com el rebuig a la llei Wert, i es van reclamar uns Països Catalans lliures. Els Diables també van dedicar un versot a Joaquín,actiu col·laborador de l'AE Moja, i van criticar els veïns que "desmunten correfocs". "La veu del poble", l'apartat dedicat als versos aportats pels veïns, només va comptar amb dues peces. Una signada per Llucifer, referida a l'absència d'entitats que vulguessin portar el bar durant el partit de futbol de la Festa Major; i l'altra d'un anònim que era una crida a gaudir aquests dies de la festa.

Però si algun moment dels versots va captar l’interès i va contagiar somriures a la plaça va ser el vers final. També va ser una cançó. Una versió del “Gangman Style”, que es titulava “Tort Style”. Els Diables reclamaven a l’alcalde, Josep Tort, que no retallés subvencions. L’alcalde era present a la plaça. Els Diables van demanar la seva presència perquè seguís davant d’ells la coreografia i el van acabar fent ballar a ritme del “Tort Style”.(àudio)NitDiablesJosepTort.JPG

NitDiablesforca.JPGL'encesa de la rotunda forca gran servia per a cloure una Festa del Foc que ha reafirmat als Diables com un dels ingredients distintius de la Festa Major de Moja.

Escolta els versots dels Diables clicant aquí (part 1) i aquí (part 2)


Document Actions