Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Diables de Moja reclamen en els Versos Diabòlics que es recuperi l’ús d’espais municipals per a les entitats

En els versos, emesos aquest divendres per Canal 20-Ràdio Olèrdola, es parodia una missió de la Guàrdia Civil per a desallotjar d'okupes el Centre Cívic La Xarxa

divendres 23 juliol 2021

 Els Diables de Moja han aprofitat l’altaveu dels Versos Diabòlics per a reclamar que es recuperi l’ús d’espais municipals per a les entitats. Seguint les indicacions sanitàries d’evitar aglomeracions, aquest any els versots s’han emès a les 9 de la nit per Canal 20-Ràdio Olèrdola i no s’han pogut oferir presencialment a la plaça de l’Església, com era tradicional. Marcats per aquest condicionant del format, els Diables no han pogut desplegar la seva capacitat d’escenificació de situacions còmiques. I és que aquest ingredient de la teatralitat era fins el 2019 un segell distintiu d’aquesta activitat de la colla.

En menys de 15 minuts, membres de la colla han recitat tres versots que, a més d’aquest reclam de recuperar espais per a les entitats, també tractaven altres aspectes de l’actualitat municipal com la campanya per fomentar el civisme en la tinença d’animals o els pressupostos participatius.

Incivisme

En el primer dels versots es recordava que l’Ajuntament estava preparant una campanya per fer front a l’incivisme que suposa que no es recullin els excrements que els gossos deixen a la via pública. El versot es preguntava on estaven les papereres que s’anuncien i que subministren bosses gratuïtament i es qüestionava les característiques dels pipi-can. També es lamenta que en els parcs infantils hi hagin excrements, per acabar fent una crida a “no ser porcs“ i a que cadascú reculli la seva “merda”.

Espais per a entitats

En el segon dels versos emesos es reclama la recuperació d’espais municipals per a ús de les entitats i es retreia a l’Ajuntament que el trasllat dels serveis municipals a La Xarxa s’havia anunciat que finalitzaria l’octubre de 2020. En aquest versot s’assenyala que la Covid s’utilitza massa sovint com  a excusa per a explicar incompliments. També es reclama que es vol una rotonda d’entrada a Moja “tan gran com la de Sant Pere” i es lamenta que els processos participatius per decidir inversions del pressupost municipal suposin “decidir les engrunes”.

“Desallotjar d’okupes” La Xarxa

El tercer i darrer dels versots, el més llarg, és el que ha estat tècnicament més elaborat. Simulava l’intercanvi de comunicacions d’un operatiu de la Guàrdia Civil que tenia la missió de “desallotjar d’okupes” La Xarxa, amb efectes de so inclosos que recreaven comunicacions de ràdio. Amb clares referències a l’actuació repressiva de la Guàrdia Civil durant l’1 d’Octubre, l’operatiu acaba accedint a La Xarxa. Allà hi troben als membres del govern municipal.

Pots escoltar íntegres els versots dels Diables de Moja, emesos per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions