Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Diables de Moja reten homenatge a les mestres Paloma Solé, Assumpta Ràfols i Mercè Garcia

Durant els versots també van parodiar l’èxit de Jennifer López per reclamar-li a l’alcalde “Y la subvención pa cuando”

dissabte 28 juliol 2018

Els Diables de Moja han estat menys diabòlics que de costum i aquest divendres a la nit s’han guanyat una bona parcel·la de Cel. Els versots que van pronunciar van incloure alguns passatges d’elaborada sàtira dedicats al poder més proper, però per molts veïns que omplien la plaça de l’Església els versots d’aquest 2018 seran recordats com els de l’homenatge que el poble va poder retre, gràcies als Diables,  a tres mestres que han marcat una època a  l’escola Circell i que aquest darrer any s’han jubilat: Paloma Solé, Assumpta Ràfols i Mercè Garcia.VersotsDiables3.JPGVersotsDiables2.JPG

Els Diables entenien que fer aquest homenatge era fer “la feina que no ha fet l’Ajuntament”. En el versot es van referir a la gran professionalitat de les tres homenatjades, sense deixar d’esmentar que han passat “ de ángeles de Charlie a Chicas de Oro”, en referència a dues conegudes sèries televisives. La primera protagonitzada per tres joves investigadores; mentre que en la segona sèrie, les protagonistes ja eren tres dones grans plenes d’humor. Mercè Garcia s’adreçava als Diables dient-lis que eren uns “Sols, amb molt de foc i molta força”, tot assenyalant que havien estat felices en el seu treball.

Abans d’aquest homenatge, els versots dels Diables van denunciar el masclisme de les colles tradicionals de Diables que es neguen a acceptar la incorporació de dones. També van criticar l’absència del ball de bastons “El toc d’Olèrdola” per la cercavila d’aquest dissabte. I és que els hi sembla “una falta de respecte de manual, canviar la nostra Festa Major per una d’internacional”. Un dels versots va fer referència a la destrossa de l’enllumenat del vial de vianants de Moja a Vilafranca i un altre criticava les dimensions de l’aparcament de davant de l’escola Circell i les pistes de petanca construïdes, contrastant les seves mides amb el poc espai pels jocs infantils. En aquest punt, un dels Diables va regalar una divertida paròdia dels embarbussaments de Rajoy, dirigida a l’alcalde, Lucas Ramírez.

Els Diables no van passar per alt els aniversaris de Canal 20, del Casal d’Avis i del Bar Avinguda. També van criticar la gestió de l’alcalde en participació veïnal, lamentant que s’ordenés posar multes als vigilants quan Ramírez de jove “feia rallies d’amagat”. Abans de l’homenatge a les tres mestres, els Diables van adaptar l’èxit de l’estiu de Jennifer López per acabar cantant “Y la subvención pa cuando”.

Els versots van ser menys teatralitzats que en altres ocasions, més breus i amb menys referències a la situació política del país que en anys anteriors. Però això no va impedir que els Diables de Moja captivessin de nou per l’esforç fet durant una nova nit de divendres de Festa Major. El correfoc va ser molt seguit i l’encesa de la forca grossa, amb l’esclat de 188 carretilles, es va arrodonir amb el llançament d’un castell de focs.

Pots escoltar íntegrament els versots dels Diables, enregistrats per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions