Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Diables de Sant Pere Molanta reten homenatge a Roser Colomer en acabar la cercavila i decideixen no llegir els versots

Els Diables també van protagonitzar en solitari el correfoc de dimarts a la nit
Els Diables, en arribar a la pista
Els Diables, en arribar a la pista

dijous 16 agost 2012

Després de gairebé dues hores de cercavila, els balls folklòrics de Sant Pere Molanta finalitzaven el  seu recorregut pels carrers del poble a la pista poliesportiva. Eren prop de tres quarts de 10 de la nit d’aquest dimecres quan tots els balls es donaven cita a la instal·lació esportiva, amb un públic expectant que omplia les graderies i bona part de les cadires. Va ser llavors quan molts dels presents van conèixer que no hi haurien els versos diabòlics, anunciats inicialment. Els Diables van voler retre homenatge a Roser Colomer, membre de la colla, morta fa pocs dies. Li van dedicar una última petada a la pista i van optar per “no llegir” els versots, tal i com comentava el Cap de Colla dels Diables de Sant Pere Molanta, Cristóbal Rodríguez.

Com cada any la cercavila, protagonitzada pels Diables, Gegants, panderetes i ball de la bolangera, havia de fer compatibles els diversos ritmes d’execució dels balls. Els Diables obrien el recorregut corrents, mentre que la resta de balls, especialment les panderetes, anaven a un ritme més pausat sense parar de ballar. Rodríguez ens comentava que els més petits de la colla tenen moltes ganes de petar i  qualificava com a “normal” el temps de desenvolupament de la cercavila.

Com ja ha passat aquest any a Moja, a Sant Pere Molanta tampoc hi va haver castells de foc d’inici de la Festa Major. Els Diables van aportar la pirotècnia el dimarts a la nit, amb el correfoc, per bé que volen deixar clar que en cap cas l’acte s’ha d’entendre com un substitut del castell de foc.

Els Diables de Sant Pere Molanta es plantegen un ritme tranquil i, davant la dificultat de poder concretar sortides, és molt probable que no tornin a utilitzar la forca fins la Festa Major de l’any que ve. Això sí, han anunciat que tornarien a oferir els versots satírics “pentitant” aspectes de l’actualitat local.

 

 

 

 

 

Document Actions