Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Diables regalen a Moja un memorable correfoc

En arribar a la plaça de l’Església es vivia una espectacular petada final conjunta

dissabte 25 juliol 2015

Aquest divendres a la nit Moja ha viscut tota una borratxera de foc. Fins a 13 colles van acabar donant-se cita en el correfoc que servia per a commemorar el 35è aniversari de la colla. De les agrupacions anunciades, només va faltar el Drac de Pacs. La resta hi eren tots i amb energia.Correfoc2.JPG

La Dragona de Roquetes va ser una de les presències més comentades, per les seves grans dimensions i originalitat de disseny, amb les quatre potes mostrant poderoses urpes. També va cridar l’atenció la nombrosa comparsa timbalera, molt popera a la batukada, de Diabòlica de Gràcia. Entre els diables petits, els “Se m’n Refum” de Sant Sadurní destacaven en nombre. També van tenir una presència nombrosa els Llops de Sant Miquel i els Diables de Sant Pere Molanta. Els Cremats de la Múnia, els diables de la Ràpita, els de la Granada, el drac de la Múnia i els Diables de Pacs van deixar constància del seu ofici. Els amfitrions, els Diables grans i els Diables petits de Moja i el Drac de Moja, tenien motius per estar satisfets. El correfoc es va celebrar sense incidències remarcables i amb un ritme àgil. En arribar a la plaça de l’Església, la pluja va aparèixer tímidament durant uns minuts però no va condicionar el memorable final del correfoc. I és que costarà tornar a veure a Olèrdola una  petada final conjunta  com la que s’ha produït. Durant un quart d’hora ininterromput els Diables grans s’anaven alternant  fent esclatar coets al voltant del fanal de la plaça, mentre el cel de Moja  s’omplia de focs d’artifici. Rodó. Els Diables de Moja superaven amb nota un repte organitzatiu a l’abast de molt poques agrupacions de foc.

Entre les colles participants hi predominaven els comentaris elogiosos. En Josep , un dels  integrants de la colla de Gràcia, destacava que un correfoc amb 13 colles no es veu ni en aquest barri de Barcelona. (àudio)

Des de la colla de la Granada, en Sergi explicava les seves sensacions del correfoc , posant l’accent en el final conjunt(àudio)

Activitats com la de divendres refermen vincles entre els colles i validen l’aposta per l’intercanvi per generar sortides. (àudio)

Abans de començar el correfoc, les colles convidades compartien un sopar ofert pels Diables de Moja. La colla té la intenció de convocar en els propers mesos més actes per seguir celebrant amb lluïment aquest 35è aniversari.

Escolta les entrevistes a protagonistes del correfoc, realitzades per Josep Sesma, clicant aquí

Correfoc3.JPGCorrefoc4.JPG

Document Actions