Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La màgia dels dracs protagonitza l’"Hora del conte" a les biblioteques de les escoles d’Olèrdola

Membres del grup MARC(Mestres Àvies Recuperadores de Contes) han explicat els contes aquest dilluns i dimarts
Dilluns la sessió es va fer a l'escola Rossend Montané
Dilluns la sessió es va fer a l'escola Rossend Montané

dimecres 26 març 2014

Històries de dracs de diferents països han protagonitzat les sessions de l’”Hora del conte” realitzades aquesta setmana a les biblioteques de les escoles d’Olèrdola. Era la tercera sessió de “l’Hora del conte” que aquest curs programava l’Ajuntament d’Olèrdola. El propòsit de l’activitat és el de dinamitzar el servei de biblioteca que s’ofereix, obert a tots els públics, les tardes del dilluns a Sant Pere Molanta i les de dimarts i dijous a Moja. En aquesta ocasió, l’Hora del conte ha comptat amb la participació del col·lectiu MARC(Mestres Àvies Recuperadores de Contes), que reivindiquen la capacitat evocadora de la paraula com a vehicle per a despertar la imaginació dels infants, sense artificis. Responent a una demanda de les mateixes biblioteques, i tenint en compte la proximitat de Sant Jordi, es van oferir històries de dracs que permetien comprovar el caràcter universal d’aquests éssers fantàstics.

Els contes “La perla màgica” , d’origen xinès; “La mare de l’assassí de dracs” i la “Princesa Dragulina” s’han pogut escoltar aquest dilluns a la tarda a l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta i dimarts a la tarda a l’escola Circell de Moja.Contes2.jpg

Àngels Ollé i Carme Mestres, dues de les membres de MARC que han estat a Olèrdola aquesta setmana, recordaven que expliquen els contes sense teatralitzacions ni l’ús d’imatges, recorrent a l’entonació i adaptant el ritme de la narració a la recció que van tenint els infants mentre escolten la història.(àudio)

Malgrat que el drac és una figura que apareix en contes de tot el món, en aquestes sessions es va poder comprovar com en alguns casos és un personatge positiu, com en la tradició xinesa.(àudio)

Un dels aspectes que més destaquen de les sessions d’Olèrdola les membres de MARC és que, com en la majoria d’hores del conte, els infants van acompanyats de familiars. Això també permet difondre entre els més grans la importància de no perdre la oralitat a l’hora de transmetre històries als més petits. (àudio)

MARC forma part del grup de mestres Rosa Sensat. Cada any realitzen prop d’una vuitantena de sortides arreu del país explicant una gran diversitat de contes que contribueixen a transmetre a les noves generacions aquest patrimoni oral.

Escolta l'entrevista a Àngels Ollé i Carme Mestres, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions