Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Fons FEDER de la Unió Europea subvencionen la restauració de la Torre de Moja

La subvenció cobreix gairebé la meitat dels 223.000 € de pressupost que té la darrera fase de la restauració

dijous 09 març 2017

La tercera fase de la restauració de la Torre de Moja és un dels 20 projectes  de la comarca que rebran aportacions dels Fons FEDER de la Unió Europea. Els projectes els presentava el Consell Comarcal de l’Alt Penedès per a promoure actuacions de  “millora en espais d’interès turístic i enoturístic per incrementar el potencial global de la comarca com a destinació de referència”.

Des del Consell Comarcal s’ha subratllat que “el fet que el projecte presentat pel Consell Comarcal s’hagi elaborat en estreta col·laboració amb 14 ajuntaments de l’Alt Penedès i amb el Consorci de Promoció Turística del Penedès, ha estat entès per la Unió Europea com una aposta conjunta del territori, per la qual cosa ha rebut la màxima subvenció dels fons FEDER (1.087.932 €, el 100% de la quantitat sol·licitada, equivalent al 50% del pressupost total del projecte)”. En el cas de la tercera fase de la restauració de la Torre de Moja, la subvenció provinent dels Fons FEDER cobrirà el  46% de la inversió, pressupostada en 223.000€, tal i com confirmava l’alcalde d’Olèrdola i conseller comarcal, Lucas Ramírez.

El projecte contempla la restauració i l’acondiciament de l’espai interior i l’acabat de la coberta de la torre de Moja per tal de fer possible el seu ús i manteniment. Els principals treballs inclosos en el projecte són la substitució dels sostres i les escales interiors, així com l’acondiciament de l’actual accés a la torre a través de l’obertura existent amb la construcció d’una nova escala. També es farà el tractament i consolidació dels paraments interiors i dels seus acabats, així com l’adequació de l’accés a la coberta de la torre amb la modificació de l’escala i el badalot situat a la terrassa. Una altra de les actuacions serà l’arranjament de la coberta amb l’execució del paviment d’acabat, el remat superior de la barana d’obra i la col·locació dels elements de protecció necessaris.

Les solucions arquitectòniques adoptades tenen la voluntat de respondre  “tant als criteris estructurals i de funcionalitat que es desprenen dels nous requeriments com als criteris d’adequació i respecte a l’edifici històric”. Per aquests motius s’han buscat solucions que d’una banda s’adaptin formalment i constructivament a l’edifici històric i siguin compatibles amb els materials tradicionals.

La tercera fase de la restauració de la Torre de Moja es realitzarà un cop s’hagi acabat la segona, encara pendent d’execució. Aquesta segona fase s’ha adjudicat aquest mes de gener per un import de 163.000 € i contempla l’adequació de l’edifici annex de la Torre.

 

Document Actions