Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Geganters de Moja participen en una campanya de suport a un nen que lluita contra el càncer

Es recullen taps de plàstic en 7 establiments de Moja amb el propòsit d'ajudar a finançar el costós tractament
Ian Garcia, el nen de Sant Sadurní que lluita contra el càncer
Ian Garcia, el nen de Sant Sadurní que lluita contra el càncer

divendres 19 octubre 2012

 

L’Ian Garcia és un nen de 5 anys de Sant Sadurní que pateix neuroblastoma, un tipus de càncer que afecta el sistema nerviós. Des de fa mesos la seva família i amics s’estan mobilitzant amb l’objectiu de recollir fons per a finançar el costós tractament necessari per combatre la malaltia. La campanya inclou la recollida de taps de plàstic que després es venen a la deixalleria de Sant Sadurní.

La recollida ha arribat aquestes darreres setmanes a establiments d’Olèrdola i, de forma organitzada, l’està canalitzant a Moja els geganters. Ja han establert 7 punts de recollida: al Bar La Cassoleta de Sant Jaume, al Local Nou; a Queviures Sílvia; a l’escola Bressol Gotims; a l’escola Circell;  al Forn Rius; al Supermercat La Rambla  i a tallers Auto–Moja.

Neus Pla, dels geganters de Moja, explicava que la família de l’Ian i membres  dels geganters tenen amistats comunes. A partir d’aquest contacte van començar la recollia en dos establiments del poble i ara ja es pot fer en aquests 7 punts de recollida.(àudio)

Per tal de reduir al màxim les possibilitats que el càncer reaparegui i ajudar a augmentar el percentatge de supervivència de l’Ian, cal un complex tractament d’immunoteràpia, ara per ara inexistent a Espanya, que des de fa més de 25 anys s’administra a l’hospital Memorial-Kettering Cancer Center de Nova York.
Aquest tractament és molt car: té un cost de prop de 50.000 euros. Dos d’aquests cicles s’han pogut finançar gràcies a l’organització d’esdeveniments i a l’ajuda de NEN, l’Aassociació creada per pares d’infants malalts de neuroblastoma. Els metges, però, han aconsellat realitzar com a mínim dos cicles més perquè el tractament sigui efectiu i, en un cas ideal, completar els vuit cicles que el centre aplica en alguns pacients.

Neus Pla explicava que els Geganters de Moja estan disposats a traslladar la campanya a altres nuclis del municipi i organitzar–hi més punts de recollida. També posa l’accent en què els taps que s’han de lliurar són els de plàstic dur. (àudio)

La resposta fins ara està sent molt positiva per part dels veïns de Moja, que han comprès que la situació de l’Ian la podria patir qualsevol família.(àudio)

A Internet la campanya solidària està tenint una àmplia repercussió a través de la seva pàgina a fecebook i al seu bloc “Ayuda a Ian”. http://ayudaaian.com

Document Actions