Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els gegants de La Llacuna i els bastoners de Les Roquetes participaran en la processó de Moja

És el segon any que sortirà la imatge de Sant Jaume en processó, tancant el seguici dels balls folkòrics
Gegants de La Llacuna
Gegants de La Llacuna

divendres 22 juliol 2016

Per significació i participació veïnal,un dels ingredients rellevants de la programació de la Festa Major de Moja és la processó. El seu inici es preveu entorn a tres quarts de 8 del vespre del dissabte, amb sortida des de la plaça de l’Església,  després de la pregària a l’apòstol Sant Jaume. Per iniciativa de la Comissió de Festes i de la Coordinadora de Balls, per segon any consecutiu sortirà en processó la imatge de Sant Jaume, que tancarà el seguici dels balls folklòrics. Aquest any, la novetat és la participació de dues colles convidades: els bastoners de Les Roquetes i els gegants de La Llacuna. Neus Pla, integrant de la colla gegantera de Moja, explicava que els gegants de La Llacuna els formen una parella de bombers i un dimoni que l’agrupació va rebre com a regal després d’un viatge a Costa Rica.(àudio)

Els geganters acostumen a ser una agrupació activa a l’hora de facilitar que al poble hi actuïn colles d’altres localitats. Aquest any, a més, la participació dels gegants de La Llacuna arriba en l’any en què els gegants grans, Ramon de Copons i Josepa de Sarriera, fan 10 anys. El desè aniversari es preveu celebrar el setembre, amb una trobada de gegants a Moja. La continuïtat de la trobada  al llarg dels anys dependrà del suport que rebin els geganters i de la incorporació de nous membres a la colla.(àudio)

Els geganters han rebut amb sorpresa i molta il·lusió que les copes serigrafiades que s’oferien acompanyant el programa de la Festa Major reproduïssin els gegants de Moja.(àudio)

Aquest dissabte, en arribar el seguici de nou a la plaça de l’Església, hi haurà l’Entrada de Sant Jaume, el Cant dels Goigs i comiat.

Escolta l'entrevista a Neus Pla, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions