Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els gegants de Masllorenç participaran dissabte en la cercavila de la Festa Major de Moja

L’intens calendari de compromisos portava als gegants de Moja a La Llacuna el 15 de juliol

dimecres 31 desembre 1969

La cercavila de la Festa Major de Moja està carregada d’incentius per a ser seguida aquest dissabte al vespre. El seguici local cada any incorpora alguna novetat, per petita que sigui, i s’hi detecten clars símptomes de revifalla en alguns dels balls mogencs. Però també cal anotar la presència de grups convidats que contribueixen a donar lluïment a un dels moments més seguits de la Festa Major. Aquest 2018, gràcies a l’activitat incansable dels gegants de Moja, es podrà gaudir durant la cercavila de la presència dels gegants de Masllorenç. La cita serà a dos quarts de vuit del vespre, a l aplaça de l’Església.

La parella de gegants la formen el general Josep Moragues i Mariana de Copons; amb els gegantons Guixeró i rei Nil. L’alçada del gegants és de 3,15m i pesa 49 kg, mentre que la gegants té una alçada de 3,10m i un pes de 43 kg. El gegant encarna la figura d’un general que va lluitar a la Guerra de Successió al bàndol austriacista contra els Borbons. Va ser executat i el seu cap va ser exhibit en una gàbia de ferro al Portal de Mar de Barcelona. Per això el gegant porta una gàbia amb una calavera.La  geganta representa Mariana de Copons, coneguda com la Mata-Hari catalana. Era una aristòcrata de Barcelona que durant el setge a la ciutat es va estar a Alella on va fer creure als cercles de poder de l'Exèrcit borbònic que estava de la seva part. Seduïa els oficials i passava la informació obtinguda en els austriacistes

Els gegants de Moja afronten dissabte el seu darrer compromís d’un intens mes de juliol. El diumenge 15 de juliol van despertar l’admiració del públic que seguia la Trobada de gegants de la Llacuna. HI van participar 12 agrupacions, entre les quals hi havia les colles de Murau(Àustria) i de la localitat belga de Chatelet.

Document Actions