Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els gegants de Sant Andreu de la Barca participaran en la processó de la Festa Major de Moja

Aquest 2017 fa 10 anys de la primera participació a la Festa Major de Moja dels gegants Ramon i Josepa

dimarts 25 juliol 2017

Enguany fa 10 anys que els gegants Ramon i Josepa van  participar per primera vegada a la Festa Major de Moja. L’aniversari el celebraran ben acompanyats. No només de la resta del seguici festiu de Moja que participaran en la processó de dissabte al vespre,  sinó també per una colla de gegants que han convidat: el gegants de Sant Andreu de la Barca.

Durant aquests 10 anys d'existència dels gegants Ramon de Copons i Josepa de Sarriera, han estat moltes les sortides que han fet arreu de Catalunya. Fins i tot atravessant les fronteres més enllà dels Pirineus. Fruit d'aquestes sortides, els geganters han anat acumulant records que des de fa dos anys exposen en una vitrina a la primera planta del Centre Cívic La Xarxa.

Durant els darrers anys, per la Festa Major,  els geganters de Moja han intentat  convidar cada any gegants i peces del folklore català ben diferents com ara el Lleó de Lleida, els Cavallets i els Gegants del Patronat de Corpus de Lleida,  Gegants Antics de Ribes, Gegants d'Argelers de la Merenda (França), de la Llacuna o de Barberà del Vallès.

Aquest any hi haurà la visita dels Gegants de St. Andreu de la Barca amb els Gegants Helios i Selene, una parella ben peculiar creada el 1999 arran de l'eclipsi del mateix any quan alguns deien que acabaria el món. Els gegants Roger i Meritxell (1996) també hi seran presents. Ell representa un graller de la colla i ella una dona de l'esbart dansaire. Tampoc hi faltarà dansant per Moja aquest dissabte el gegantó Halley (2008), que és un astròleg.

Document Actions