Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Gegants de Sant Pere Molanta participen en el Corpus de la localitat cordovesa de Valenzuela

Van despertar admiració en una cercavila i seran protagonistes d’un programa enregistrat per “Canal Sur”

dijous 07 juny 2018

El primer cap de setmana d’aquest mes de juny serà difícil d’oblidar pels geganters de Sant Pere Molanta. Una quinzena de membres de la colla es desplaçaven fins a la localitat cordovesa de Valenzuela per a viure intensament la celebració del  Corpus, declarada Festa d’Interès Nacional. Els gegants de Sant Pere ja van viatjar fins a Valenzuela fa 9 anys i aquest 2018 hi han tornat, convertint-se de nou en un dels atractius de les festes d’aquesta localitat de 1.200 habitants. La relació dels geganters de Sant Pere Molanta amb Valenzuela s’explica perquè un dels integrants de la colla, Paco Soler, és fill de Valenzuela. Tal i com va passar fa 9 anys, els gegants van ser molt ben acollits i en tot moment van despertar curiositat i interès. El mateix Paco Soler ens destaca que els veïns de Valenzuela es mostraven sorpresos i predisposats a conèixer els gegants.(àudio)VAlenzuela2.jpgValenzuela3.jpg

Amb desplaçaments com aquests queda ben evident la feina de promoció del municipi que realitzen grups de cultura popular com els gegants de Sant Pere Molanta. En aquest cas, la difusió del nom del poble i del municipi ha tingut un abast excepcional si tenim en compte que un equip del programa “Andalucia de fiesta” de Canal Sur va enregistrar un reportatge  a Valenzuela durant el Corpus, amb entrevista inclosa al mateix Paco Soler i presència destacada dels gegants. A més, el municipi de Valenzuela va elaborar un vídeo promocional en aquest Corpus que incorpora l’aparició rellevant dels gegants de Sant Pere Molanta.(àudio)

Les bones sensacions que deixa el viatge ja fa preveure que el vincle entre els gegants de Sant Pere Molanta i Valenzuela tindrà continuïtat. Una possible col·laboració es podria concretar en un futur amb l’estada a Olèrdola d’algun grup cultural provinent de Valenzuela, tal i com apunta Paco Soler.(àudio)

Per a fer possible l’estada de l’expedició de Sant Pere Molanta a Valenzuela es va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de la localitat cordovesa. La colla va ser rebuda per l’alcalde, Antonio Pedregosa Montilla, i els geganters li van lliurar un obsequi en agraïment. Els olerdolencs presents a la festa del corpus es van integrar plenament i durant la nit de dissabte a diumenge també van contribuir a elaborar les tradicionals catifes de flors que decoraven els carrers.

Escolta l'entrevista a Paco Soler, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions