Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Gegants Vells de Ribes i el nou Ball de Cintes, centres d’interès de la cercavila de la Festa Major de Moja

A causa de la pluja la cercavila va finalitzar de forma precipitada sense que tots els balls poguessin completar el recorregut
El Ball de Cintes de Moja durant la cercavila
El Ball de Cintes de Moja durant la cercavila

dimarts 31 juliol 2012

Moja va viure dissabte al vespre una animada cercavila de Festa Major. Motius per seguir-la no en faltaven. Als habituals calia afegir-hi aquest any dos nous centres d’interès. D’una banda, la presència com a colla convidada dels gegants Vells de Ribes i, per l’altra, la primera participació del Ball de Cintes en la cercavila de la seva Festa Major.

Per seguir les evolucions del Ball de Cintes hi havia una gran expectació. En tot el recorregut van fer moltes aturades i van posar a prova la capacitat de resistència dels grallers que els acompanyaven. I és que, tal i com ens destaca una de les promotores del grup,la Marta Mestre, a les nenes se les veia “molt segures, molt a gust i amb ganes de gaudir d’aquest moment especial”.

Entre els assistents a la cercavila eren força comentats els cuidats detalls del ball. Les cintes són blaves i grogues, en homenatge a la bandera del municipi. El vestit permetia gaudir a les nenes d’una generosa revolada. Fins i tot les cintes del cabell que portaven les nenes no desentonaven amb les cintes que anaven teixint i desteixint en un pal que ha estat cedit per la fusteria Olèrdola.

Com indicàvem, una altra de les novetats “d’alçada” d’aquesta cercavila de la Festa Major de Moja 2012 venia de la mà dels Gegants Vells de Ribes. La seva presència és excepcional per partida doble. Perquè són una colla que fan molt poques sortides i perquè, quan les fan, no acostumen a fer ballar els gegants vells, el Pere i la Paula.

Un dels integrants de la colla de geganters de Sant Pere de Ribes, Jaume Fortuny, explicava que la relació amb els geganters de Moja té el precedent d’una recent trobada convocada aquest any per commemorar els 60 anys dels gegants Vells de Ribes.

Al geganters de Ribes els hi feia molta gràcia viure una Festa Major com la de Moja i explicaven que s’havien sentit molt ben acollits.

La cercavila va finalitzar de forma precipitada a causa de la pluja, quan alguns dels balls no havien pogut arribar encara a la plaça de l’Església. Durant la cercavila, a la rambla Catalunya, un aparatós accident va provocar contusions fortes a un nen d’onze anys. Després de l’oportuna revisió a l’hospital, va poder tornar a casa seva la mateixa nit un cop es va comprovar que les contusions no revestien importància.

 

 

Document Actions