Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els grups convidats contribueixen a fer més lluïda la cercavila de la Festa Major de Sant Pere Molanta

S’ha comptat amb el Drac de Lavern, el ball Pla de Vilafranca i les Gitanes de La Granada. Els Diables de Sant Pere no han pogut sortir perquè no disposaven d’assegurança
El ball Pla de Vilafranca en acció durant la cercavila de Sant Pere Molanta
El ball Pla de Vilafranca en acció durant la cercavila de Sant Pere Molanta

dijous 15 agost 2019

La cercavila de la Festa Major de Sant Pere Molanta ha comptat aquest dijous al migdia amb tres grups convidats: el Drac de Lavern, el ball de gitanes de la Granada i el ball pla de Vilafranca. A més d’aquesta nodrida presència de grups convidats, la cercavila també ha estat marcada per l’absència del Ball de Diables de Sant Pere Molanta, que no ha sortit en no disposar de l’assegurança obligatòria.

El Drac de Lavern, el Mesellot, ha participat aquest dijous en la cercavila de Sant Pere per cinquena vegada consecutiva. Aquesta vegada, però, amb la novetat de portar la rèplica barroca i evolucionada del primer Mesellot. Construït per Dolors Sans i estrenat aquest mes de maig, aquest Drac “reencarnat” és de fibra de vidre, pesa 35 kg, i suposa una evident  millora estètica però també  per als portadors, tal i com comenta en Marcel, un dels  integrants de la colla.

El grup de Lavern està encantat en seguir contribuint a la Festa Major de Sant Pere Molanta i han recordat que entre les dues poblacions existeixen estrets vincles, com així ho demostra que veïns de Lavern participin en el grup de Carnaval de Sant Pere Molanta.

El Ball Pla de Vilafranca ha exhibit la seva elegància pels carrers del centre de Sant Pere Molanta. La forta calor no ha impedit veure un elevat nivell de coordinació i precisió en el ball, a dues setmanes de l’inici de la Festa Major de Vilafranca. Una de les components del grup, la Marta, explicava que cada vegada va sent més habitual que els balls de la Festa Major de Vilafranca participin en cercaviles d’altres festes.

Amb integrants molt joves, el ball de Gitanes de la Granada s’acaba de presentar i en la seva creació ha comptat amb el suport del ball de Gitanes de Sant Pere Molanta. L’Elisabet Soler, de Sant Pere, els va ensenyar els balls i aquest diumenge el nou grup de la Granada ha volgut expressar també el seu agraïment acceptant la invitació de formar part de la cercavila de Sant Pere Molanta.

Així, per l’absència dels Diables, s’ha acabat donant la circumstància que en la cercavila de Sant Pere Molanta hi han participat igual nombre de balls del poble  com de grups convidats. La majestuositat dels gegants, l’entusiasme de les Gitanes i la il.lusió de les panderetes han estat alguns dels ingredients locals més destacats d’una cercavila que, de nou, s’ha convertit en un dels actes destacats de la Festa Major.

Des de la Societat Principal-Unió de Sant Pere Molanta han mostrat la seva satisfacció per l’elevada resposta de públic obtinguda en els actes celebrats fins ara, començant per les propostes prèvies  del passat cap de setmana.

Document Actions