Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els grups d’Olèrdola fan un balanç satisfactori del Carnaval 2014

En destaquen el bon ambient viscut i que s’ho han passat molt bé
Grup de Moja
Grup de Moja

dimecres 12 març 2014

Durant tres caps de setmana de ritme frenètic, els dos grups de Carnaval d’Olèrdola han tingut una presència ben destacada en les rues del Penedès. Ara és moment de fer balanç, quan les carrosses ja es desmunten i només resta un únic compromís, el que dissabte encara li tocarà viure al grup de Carnaval de Sant Pere Molanta a Lavern.

Tant el grup de Moja com el de Sant Pere Molanta han ofert una valoració molt satisfactòria de les seves evolucions en aquest carnaval i coincidien en destacar el bon ambient viscut, el fet d’haver-s’ho passat molt bé i la manca d’incidències. Un altre any, els dos grups s’han situat entre les agrupacions que han obtingut premis en carnavals que tenien apartat competitiu, si bé aquest és un element del Carnaval que els grups situen en un segon terme per prioritzar la satisfacció d’haver completat tres setmanes intenses de ball i de color. Cal anotar, amb tot, que els grups d’Olèrdola han estat de les formacions més reconegudes, només superades enguany per carrosses com la de la Ràpita amb Montser High i per la del barri de Sardinyola dels Monjos, amb la carrossa dedicada a la pel.lícula “Avions”. En l’apartat de les comparses, Les Guerreres i “La Màgia d’un poble” han estat les dues agrupacions amb més premis.GrupsCarnaval1.JPG

En el cas el grup de Moja, han assolit fins a 4 guardons amb els seus “Ulls del Carnaval”. Van classificar-se en segona posició a la discoteca El Temple. Van rebre el premi al millor vestit a “Casino by Arcs” i aquest darrer cap de setmana es feien amb el segon lloc a la Ràpita i amb el primer a Santa Fe.

“El rei del jardí” del grup de Sant Pere Molanta va ser segons a Santa Fe aquest diumenge. A rua de Vilafranca van obtenir un meritori tercer lloc, mentre que van ser segons a la rua del Vendrell i es van emportar el tercer premi en el carnaval d’El Temple.

Manel Zapater, president del grup de Carnaval de Sant Pere Molanta, ens destacava el comportament de tots els components del grup. Com aspecte a considerar, indicava que calia replantejar-se la durada d’algunes rues, com la de Calafell.(àudio)

Per Zapater, el primer balanç que tenen en compte és el que els hi transmet el propi grup. S’ho han passat molt bé i les ganes de ballar dels 186 integrants s’han mantingut durant totes les rues.(àudio)

Des del grup de Carnaval de Moja es feia notar que, a diferència d’altres anys, aquest 2014 havien obtingut els reconeixements més pel vestit que no pas per la carrossa. Toni Ràfols, membre del grup de Carnaval de Moja, relativitzava els premis i subratllava la importància de sortit i gaudir del Carnaval, portant el nom del poble i d’Olèrdola arreu del Penedès.(àudio)

Entre els grups de carnaval hi ha ganes de donar continuïtat a aquesta activitat, del tot consolidada al municipi. En alguns casos ja s’ha començat a debatre quina proposta s’executarà pel Carnaval de l’any que ve.(àudio)

A més de la presència en rues, els grups de Carnaval del municipi també han tingut temps d’organitzar les exitoses rues de carnaval en els seus pobles. Dissabte al vespre la de Moja  i diumenge al migdia la de Sant Pere Molanta.

Document Actions