Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els grups de Carnaval d’Olèrdola fan un balanç del tot satisfactori de la seva activitat aquest 2023

Els tres grups d’Olèrdola coincidien en la rua de dissabte al vespre a Moja i en la de diumenge al migdia a Sant Pere Molanta
La comparsa del grup de Sant Pere Molanta, aquest diumenge, en la rua del seu poble
La comparsa del grup de Sant Pere Molanta, aquest diumenge, en la rua del seu poble

dilluns 27 febrer 2023

De la mà de tres grups diferents i de l’organització de dues rues, Olèrdola ha tornat a ser un dels municipis de l’Alt Penedès més actius per Carnaval aquest 2023. En algun cas encara queda algun compromís pendent d’afrontar el proper cap de setmana, però el gruix de l’activitat de les tres formacions finalitzava justament a Olèrdola aquest diumenge, amb la rua de  carnaval que acollia al migdia el poble de Sant Pere Molanta. El dia anterior, Olèrdola també era l’epicentre del carnaval penedesenc amb la rua que vivia Moja el dissabte al vespre. En els dos casos, els grups han fet una valoració molt positiva per l’ambient que es vivia i les ganes de viure el carnaval que es detectava en les rues del municipi.

Moja

El grup de Carnaval de Moja ha fet un balanç del tot positiu d’aquest 2023. Toni Ràfols, un dels seus integrants, explica que tot havia anat molt bé, sense incidències, i obtenint reconeixements en els carnavals amb premis.(àudio)

Pel grup de Moja la rua de dissabte és molt especial perquè “la carrossa és del poble” i agrada rebre els comentaris directes que fan els veïns i veïnes de Moja. Toni Ràfols resumia que la rua “fa poble”.(àudio)

Una de les novetats de la rua va ser que estava encapçalada pels timbalers dels Diables de Moja, que van animar l’inici del seguici de grups a ritme de batucada. El grup de Carnaval vol fer un agraïment públic als Diables per aquesta aportació a la rua, com també vol agrair el suport desinteressat rebut per part de persones que han aportat materials i espais per a poder completar el procés d’elaboració de la carrossa “Samba do Moja”.

Sant Pere Molanta

En el grup de Carnaval de Sant Pere Molanta també es respirava molta emoció i alegria pel gran ambient que s’ha compartit aquest 2023. Així ens ho explicava una de les components del grup, Cinta Bertran.(àudio)

Bertran posa l’accent en què la vuitantena de persones implicades en el grup s’han compromès en tot moment i amb gran entusiasme. Bona mostra d’això és que la comparsa començava i acabava “amb la mateixa força” en les rues. (àudio)

El grup de Sant Pere Molanta encara té per davant la rua de Carnaval de Lavern, aquest cap de setmana. Una altra de les actuacions que han mantingut aquest any és la d’oferir els seus balls a la Casa dels Avis de Sant Sadurní.

Sant Miquel

La comparsa “Tots per un” de Sant Miquel d’Olèrdola també ha ofert un balanç molt positiu de la seva participació en el Carnaval d’aquest 2023. Nayara Benítez, una de les integrants del grup, explicava que havien rebut molt bona resposta després de 2 anys de pandèmia. (àudio)

Amb “Metamorfosi” el grup de Sant Miquel  oferia unes treballades coreografies que s’assagen durant mesos. El Carnaval d’aquest any ha acabat, però en molts casos ja s’està pensant en com viure’l el proper 2024.(àudio)

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Toni Ràfols, Cinta Bertran i Nayara Benítez clicant aquí

 

La carrossa "Ai , que ve el llop!" de Sant Pere Molanta en un moment de la rua de Sant Pere

La carrossa de Moja a Sant Pere Molanta

Comparsa de Moja durant la rua de Sant Pere Molanta

Part de la comparsa de Moja en la rua de carnaval del poble

Carrossa "Samba do Moja" durant la rua de dissabte

Carrossa de Sant Pere Molanta durant la rua de Moja

Comparsa del grup de Sant Pere Molanta en un moment de la rua de Moja

"Tots per un" de Sant Miquel van portar la seva "Metamorfosi" diumenge a Sant Pere i dissabte al vespre a Moja

Els timbalers dels Diables de Moja obrien a ritme de batucada la rua de Moja

La festa de Carnaval Infantil es feia dissabte al Local Nou, abans de l'inici de la rua de Moja

Document Actions