Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els guàrdies municipals comproven que els propietaris reuneixen els requisits per tenir gossos potencialment perillosos

Abans de concedir-se la llicència administrativa s’inspecciona que l’immoble on viuen aquests animals compleix amb els requisits fixats per la normativa

dimecres 07 abril 2021

 

Els guàrdies municipals d’Olèrdola han començat a realitzar inspeccions per comprovar que les persones sol.licitants de llicència per tenir un gos considerat potencialment perillós reuneixen tots els requisits que estableix la normativa. Això comporta la comprovació de que l’habitatge on viu l’animal compleixi amb allò que estableix la llei de protecció dels animals i la pròpia ordenança municipal.

La tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, Cristina Badell, recordava que per tenir la llicència administrativa el gos ha de disposar del seu xip d’identificació i estar censat a l’Ajuntament. Aquest tràmit d’inscripció en el cens és gratuït en el cas de l’Ajuntament d’Olèrdola. També cal presentar fotocòpia del DNI del propietari, haver superat un psicotècnic i signar una declaració jurada de no haver comès cap infracció. També es demana certificat d’antecedents penals i una assegurança de responsabilitat civil on hi consti el nom de l’animal, amb la seva data de naixement.

Abans de concedir-se la llicència, els guàrdies municipals comproven que el lloc on viu l’animal compleixi amb els paràmetres tipificats en la normativa.(àudio)

Els guàrdies comproven que el gos estigui ben cuidat, alimentat i tingui aixopluc. També inspeccionen que les portes i els accessos a l’habitatge siguin resistents i alts perquè el gos no els pugui saltar.(àudio)

En l’acta d’inspecció, els guàrdies municipals també comproven que hi hagi en l’exterior de l’habitatge un cartell que informi de que hi ha un gos potencialment perillós. Un cop feta la inspecció, si es detecta que el propietari no reuneix algun dels requisits, es requereix que es corregeixi i després es comprova el seu compliment per a poder donar la llicència.

Cristina Badell exposa que les dades vindrien a avalar la percepció de que en els darrers mesos ha anat en augment la tinença de gossos potencialment perillosos. I és que durant el 2020 s’han passat de 76 a 87 gossos d’aquesta tipologia registrats a Olèrdola, una xifra que representa el 20% de les noves inscripcions de gossos al cens d’animals del municipi durant l’any passat.(àudio)

En data de 31 de desembre de 2020, el nombre de gossos inscrits al cens d'animals de companyia del municipi era de 1.096, dels quals aquests 87 referits eren gossos considerats potencialment perillosos. En el cens també hi figuren inscrits 96 gats i una fura.

Escolta l'entrevista a Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions