Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els guàrdies municipals d’Olèrdola demanen no abaixar la guàrdia i seguir respectant el confinament

Els guàrdies municipals mantenen sense reduccions els seus horaris de serveis presencials. Des del 16 de març han aixecat 70 actes d’advertiments per incomplir les limitacions de mobilitat
Josep Miquel Escofet, cap dels guàrdies municipals
Josep Miquel Escofet, cap dels guàrdies municipals

dimecres 08 abril 2020

 

Des de l’inici de l’estat d’alarma, els guàrdies municipals d’Olèrdola han mantingut sense reduccions els seus horaris habituals de serveis presencials. La situació excepcional generada pel coronavirus ha obligat a adaptar les seves actuacions, centrant-se de manera prioritària a garantir el compliment de les mesures excepcionals decretades, especialment les vinculades amb les limitacions de mobilitat a la via pública.

Josep Miquel Escofet, cap dels guàrdies municipals d’Olèrdola, subratllava que el servei s’ha organitzat atenent a la nova realitat però mantenint l’horari d’atenció presencial i els serveis de patrullatge.(àudio)

Així, de dilluns a divendres, el servei presencial és ininterromput des de les 7:30 a 22.00h. Els caps de setmana els horaris tampoc varien respecte als que estaven vigents abans de l’estat d’alarma.

Des del 16 de març, els guàrdies municipals han hagut d’aixecar al municipi  fins a 70 actes d’advertiments per incomplir la normativa establerta i no respectar el confinament. En els casos puntuals que s’ha detectat reiteració en aquest incompliment, s’ha decretat una sanció. Josep Miquel Escofet, amb tot, subratlla que la immensa majoria de la ciutadania està complint amb el confinament i que la majoria dels advertiments es van concentrar durant els primers dies d’estat d’alarma. (àudio)

Tal i com es recorda en un Ban d'Alcaldia dignat el dijous passat, només es permet sortir al carrer i durant el temps estrictament necessari per:

a)Adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.

b)Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.

c)Desplaçament al lloc de treball per a efectuar la seva prestació laboral, professional o empresarial.

d)Retorn al lloc de residència habitual.

e)Assistència i cura de majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

f)Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances.

  1. g) Per causa de força major o situació de necessitat
  2. h) Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa.

En el Ban també s’assenyala que es permetrà la circulació de vehicles particulars per les vies d’ús públic per a la realització de les activitats referides en l’apartat anterior o per al repostatge en gasolineres o estacions de servei.

Coordinats amb els Mossos d’Esquadra, tenint en compte l’actual context d’aturada d’activitat econòmica per a serveis no essencials, els guàrdies municipals han reforçat els seus patrullatges  als polígons industrials d'Olèrdola. Una altra de les actuacions realitzades és la de garantir que productes de primera necessitat, com medicaments, arriben aquests dies a persones que no tenen possibilitats de desplaçar-se.(àudio)

Escofet també feia notar que, a diferència de la situació registrada en altres cossos de guàrdies locals, a Olèrdola cap dels agents ha tingut coronavirus i per això han pogut “donar el servei al 100%” fins ara.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties.

Document Actions