Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els joves de 12 a 16 anys podran fer d’arqueòlegs al Castell d’Olèrdola amb l’”Arqueocasal”

Aquest dijous s’ha convocat una sessió de presentació,a dos quart de 8 del vespre, al Centre Cívic La Xarxa de Moja
Fragment del cartell que anuncia l'activitat
Fragment del cartell que anuncia l'activitat

dijous 28 maig 2015

Entre els dies 29 de juny i 10 de juliol es durà a terme l’Arqueocasal, un casal d’estiu pensat per nois i noies d’entre 12 i 16 anys del Penedès i Garraf. Durant l’Arqueocasal, que s’emmarca en un projecte de recerca de la Universitat de Barcelona, els nois i noies podran fer d’arqueòlegs de la mà d’arqueòlegs professionals i de monitors titulats. Descobriran les restes que queden del barri medieval de fora muralles de la ciutat d’Olèrdola. D’una manera amena i divertida aprendran com treballen els arqueòlegs i participaran en l’excavació de restes que seran museïtzades posteriorment. Serà una experiència que recordaran tota la vida.

El director de l’”Arqueocasal”, Xavier Esteve, destacava que el treball dels joves participants en serà museïtzat i s’integra dins d’una campanya científica d’excavacions al jaciment d’Olèrdola. (àudio)

Amb una activitat tan directa com aquest Arqueocasal, es pretén que els participants coneguin millor el patrimoni i un lloc tan emblemàtic com el castell d’Olèrdola. (àudio)

Un dels objectiu és aconseguir l’anomenat “retorn social” de les activitats de recerca, especialment fent que els nois i noies que participin a l’Arqueocasal  senton el castell “més seu”. (àudio)

Aquest mateix dijous 28 de maig, a les 19:30h, es convoca al Centre Cívic La Xarxa de Moja una jornada de presentació i informació sobre l’Arqueocasal. La inscripció es tancarà el dia 19 de juny, si bé les inscripcions anticipades, més econòmiques, estan obertes fins el dia 1 de juny.

Aquest original Casal d’Estiu astà organitzat per TRÍADE  Serveis Culturals i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Olèrdola, el Departament de Cultura de la Generalitat, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Parc d’Olèrdola (Diputació de Barcelona) i la Universitat de Barcelona.  Més informació: www.triadecultural.com o info@triadecultural.com

Escolta l'entrevista a Xavier Esteve, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Document Actions