Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els missatges d’esperança presideixen la xerrada “Què cal saber sobre el càncer?”

Van intervenir la doctora Meritxell Arenas i Murielle Reig, de l’associació oncològica Amadeu Pelegrí
La xerrada s'ha fet aquest dijous al CC Gatzara
La xerrada s'ha fet aquest dijous al CC Gatzara

divendres 14 desembre 2012

 

 

Les investigacions per combatre el càncer estan avançant molt i l’índex de supervivència a la malaltia ha augmentat considerablement en els darrers anys. Aquests han estat dos dels principals arguments utilitzats en la xerrada “què cal saber sobre el càncer’” per a fonamentar els missatges d’esperança que s’han difós durant la conferència. La xerrada tenia lloc aquest dijous al vespre, al Centre Civic Gatzara de Sant Pere Molanta, i ha estat conduïda per la doctora Meritxell Arenas, veïna de Sant Miquel i cap d’oncologia de l’Hospital universitari de Reus. L’acte també va comptar amb el testimoni de Murielle Reig, presidenta de l’associació doctor Amadeu Pelegrí, un grup d’ajuda mútua amb seu a Salou que agrupa a pacients i expacients afectats per la malaltia.

La doctora Arenas  incidia en la importància de la prevenció per a reduir la presència del càncer entre la població. Per això insistia en què cal deixar de fumar, fer exercici físic, seguir una dieta sana i comptar amb un diagnòstic precoç. (àudio)

Meritxell Arenas assenyala que s’està avançant en els tractaments per a matar les cèl·lules tumorals, sense afectar a la resta de cèl·lules. Per a progressar en aquestes investigacions, la recerca ha estat fonamental i per això la doctora Meritxell Arenas posava l’accent en la necessitat de seguir comptant amb el finançament necessari perquè aquests treballs puguin continuar. En aquest sentit, destacava el gran valor que té La Marató de Tv3, tant per conscienciar a la població com per a poder recaptar fons per a la investigació.

El càncer té un impacte molt alt, però els percentatges de supervivència es van incrementant. Per a il·lustrar-ho, Arenas explica que en els darrers 15 anys el càncer de mama ha passat d’un índex de supervivència que estava entre el 60-70 % a ser ara del 85%. (àudio)

El testimoni de Murielle Reig permet que les persones afectades per la malaltia s’identifiquin amb les vivències que exposa i s’adonin que el que viuen “li passa a tothom”. Reig ha subratllat que “cada cop més gent es cura del càncer” i assenyala que ara un dels reptes plantejats és el d’afrontar l’etapa posterior al tractament. (àudio)

L’Associació Amadeu Pelegrí treballa perquè els pacients oncològics tinguin una millor qualitat de vida i rebin el màxim suport. Per més informació es pot consultar la web www.aodapelegri.com

Escolteu les entrevistes a Murielle Reig i a Meritxell Arenas, clicant aquí

 

Document Actions