Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Mossos destaquen la importància de prevenir i detectar la violència de gènere per combatre-la

Així ho han exposat en una xerrada oferta aquest dimecres a la tarda a Sant Miquel
La xerrada s'ha fet al Casal d'Avis
La xerrada s'ha fet al Casal d'Avis

dijous 22 novembre 2012

La violència de gènere no apareix de sobte. Hi ha indicadors que permeten detectar-la. Identificar-los ha estat un dels continguts de la xerrada contra la violència de gènere que aquest dimecres a la tarda han ofert agents dels Mossos d’Esquadra al Casal d’Avis de Sant Miquel d’Olèrdola, dins la commemoració del 25N- Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

La xerrada era organitzada per l’Ajuntament d’Olèrdola i ha estat conduïda per Victòria Romero, agent d’atenció a la víctima de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Vilafranca. Tal i com assenyala Romero, la violència que alguns homes exerceixen contra les seves parelles i ex parelles és un procés que comença amb el control de la persona, seguint per l’intent d’aïllar-la del seu entorn social i familiar, la desvalorització i el menyspreu, per acabar amb la violència física. Detectar aquests símptomes des del mateix moment d’iniciar-se una relació és essencial per combatre els casos més greus de violència de gènere. Pel que fa a la prevenció, Victòria Romero apuntava la importància del treball educatiu per superar les actituds masclistes. (àudio)

Una persona que ja és víctima de violència de gènere ha de denunciar-ho. Fer-ho no és fàcill. Per a recolzar a la dona en aquest tràngol, els Mossos d’Esquadra també subratllen que és molt important el treball coordinat que es fa amb els serveis socials i l’atenció psicològica professional que pot rebre la víctima. (àudio)

La violència de gènere està estesa entre la població en totes les franges d’edat, independentment de la formació i de la classe social. S’ha avançat en la presa de consciència, però s’entén que el problema perdurarà mentre existeixin comportaments masclistes. (àudio)

Les dones que es trobin en situació de risc o pateixin violència masclista, tenen a la seva disposició, les 24 hores dels dia tots els dies de l’any, el telèfon d’atenció 900 900 120.

Podeu escoltar l'entrevista a l'agent Victòria Romero clicant aquí.

 

 

 

 

Document Actions