Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els nivells de nitrats en l’aigua de Sant Miquel ja compleixen sobradament la normativa

L’arribada de l’aigua d’ATLL des d’aquest estiu explica aquest canvi en les analítiques

dimarts 29 octubre 2013

Els nivells de nitrats detectats en l’aigua subministrada a Sant Miquel d’Olèrdola compleixen àmpliament la normativa. Així es constata en les darreres analítiques fetes per encàrrec de l’empresa subministradora, Aigües de Vilafranca, segons informa l’Ajuntament d’Olèrdola. En la darrera analítica feta a l’aigua de Sant Miquel, el nivell de nitrats és de 5,1mg/l. El límit se situa 10 vegades per sobre, en 50,0mg/l. En el cas de Viladellops, l’analítica també certifica que s’està dins de la normativa, donat que en aquest altre nucli del nostre municipi el nivell de nitrats és de 42,3mg/l.

Manel Espachs, enginyer municipal de l’Ajuntament d’Olèrdola, recordava que el juliol se signava el conveni que posava en marxa el funcionament del dipòsit d’ATLL a Sant Miquel. Barrejar aquesta aigua d’ATLL amb la del pou municipal ha estat clau per a la disminució tan substancial de nitrats.(àudio)

En el cas de Viladellops, l’arribada de l’aigua d’ATLL depèn de la realització d’una estació de bombament que garanteixi la connexió amb el dipòsit de Sant Miquel. Aquesta és una inversió sol·licitada al PUOSC de la Generalitat, però encara no s’han concedit els ajuts d’aquest programa i això fa que l’obra no es pugui fer en aquest 2013, tal i com s’havia previst.(àudio)

Des de l’Ajuntament d’Olèrdola es faran les previsions necessàries perquè, així que es garanteixi el finançament extern, es pugi fer sense dilacions aquesta obra que permetrà l’arribada de l’aigua d’ATLL a Viladellops.(àudio)

L’Ajuntament d’Olèrdola ha informat en els darrers mesos dels resultats de les analítiques als veïns de Sant Miquel i de Viladellops, amb cartes explicatives lliurades a a cada habitatge.

Escolta l'entrevista a Manel Espachs, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions