Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els organitzadors calculen que a la Festa de la Romeria del Rocio van assistir un miler de persones

La Romeria és un punt de referència de centres culturals i grups rocieros del Penedès

dilluns 17 juny 2013

El Centre Cultural Virgen del Rocio d’Olèrdola ha fet una valoració inicial positiva de la celebració,aquest darrer cap de setmana, de la Romeria del Rocio. El temps d’estiu, el civisme i l’ambient de germanor presidien aquesta activitat, convertida en una referència al Penedès.

Pel que fa a l’assistència de públic, el moment de màxima participació es va viure dissabte a la nit, durant el concert de El Parrita. Vicente Valderas, membre de l’organització, estimava que per la festa de dissabte s’haurien passat un miler de persones.(àudio)

Com cada any, més enllà de la festa de dissabte a la nit, hi ha dos moments que també compten amb un públic fidel. Un primer és la romeria de dissabte, acompanyant la imatge de la Blanca Paloma, des del camí des de Daltmar fins a la Muntanyeta. L’altre és la missa rociera de diumenge al migdia. Vicente Valderas explicava que hi ha gent que segueix especialment aquestes dues activitats de la Romeria. També afegia que la romeria d’Olèrdola acull a membres de centres culturals i associacions rocieras del Penedès.(àudio)

Aquest any , gràcies a l’increment de les prestacions d’accés a l’enllumenat, s’ha pogut comptar amb carpes de centres culturals com la Casa d’Andalusia Alt Penedès, amb seu als Monjos. El seu president, José María Pérez, explica que des de la seva carpa també s’atenia a cors rocieros de Cunit i Creixell, a més del Coro Rociero Aire de las Marismas dels Monjos. (àudio)

La romeria del Rocio d’Olèrdola s’ha convertit en una proposta emblemàtica d’aquest tipus d’activitats a tot el Penedès. En alguns casos, com en el del mateix José Maria Pérez, els hi agradaria que no es destinessin tants esforços a la contractació de grans artistes el dissabte a la nit, però subratllava que la romeria d’Olèrdola “és la millor de les que es fan al Penedès”. (àudio)

L’inici de la festa el dissabte, molt més tard de l’hora prevista, i els problemes de sonorització no van impedir que Parrita demostrés la seva gran qualitat i fes gaudir al públic amb un repertori basat en els seus 30 anys de trajectòria.

Escolta les entrevistes a Vicente Valderas i José María Pérez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions