Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els primers actes de la Festa del Most difonen a Moja enologia i gastronomia de qualitat

Un tast de vins i la sessió amb el xef Oriol Llavina, primers actes de la festa
Sessió amb el xef Oriol Llavina, al Local Nou
Sessió amb el xef Oriol Llavina, al Local Nou

dilluns 22 octubre 2012

 

Aquest cap de setmana la gastronomia i l’enologia han centrat els continguts dels primers actes programats dins la Festa del Most de Moja. Dissabte al vespre, una trentena de veïns podien participar en una completa i didàctica sessió de tast de vins, mentre que diumenge al matí el prestigiós xef penedesenc Oriol Llavina, del Cigró d’Or, conduïa una sessió formativa de cuina. Les dues activitats es van fer al Local Nou de Moja, equipament que s'ha anat consolidant a Moja des de la seva reestrena com l'espai polivalent de referència per a l'activitat cultural.

En la sessió de cuina també hi van participar una trentena de persones, que van poder seguir l’elaboració de fins a quatre plats de diferents estils. Els cigrons que fa 10 anys que elaboren al “Cigró d’Or”, l’ànec amb remolatxa, l’albergínia amb sepiones i calamars; i turmes amb rovell i pinetells.

Oriol Llavina explicava que havia triat aquests plats per mostrar dos plats de cuina de mercat, així com també una  proposta més elaborada. Els cigrons el restaurant els elabora ara a Vilafranca i inicialment, des de fa 10 anys, quan tenia la seu el "Cigró d'Or" a Gelida. (àudio)

Per Oriol Llavina és del tot adequat vincular la gastronomia amb la  Festa del Most perquè el vi és un element totalment lligat a la cuina del Penedès. (àudio)

Els membres de la Comissió de Festes de Moja es mostraven del tot satisfets pel funcionament de les dues propostes d’aquest cap de setmana. Sobre el tast de vins, a càrrec de l’enòleg Francesc d’Asís, de Cellers Suriol, Javi Ros, de la Comisisó de festes, detallava que havia estat una sessió molt profitosa també epr intropduir-se en la cultura del vi. Jordi Massana, nou membre de la Comissió de Festes, explicava que la volunat és la de seguir oferint més sessions de tast de vins en properes edicions de la Festa del Most. (àudio)

Aquest cap de setmana se celebren els actes centrals de la Festa del Most de Moja. Dissabte hi haurà un esmorzar popular al Celler Cooperatiu, a partir de les 9 del matí i al preu de 3 euros. Serà l’arrencada d’una matinal ben carregada d’activitats atractives. Actuaran els balls populars de Moja a les 10 del matí, es faran tallers infantils i hi haurà l’acte de lliurament de premis del concurs de fotografia que l’Associació Fotogràfica de Moja convocava en motiu de la Festa Major. La gran novetat també serà que hi haurà una trepitjada de raïm. Durant el matí també es programen visites guiades a les instal·lacions del Celler Cooperatiu, a càrrec de Pere Solé.

Dissabte a la nit hi haurà sopar i ball al Local, a partir de les 10 de la nit, amb el conjunt Quartz Trio. Per diumenge, l’acte que s’organitza dins de la Festa del Most de Moja serà la sessió de maridatge entre vins i embotits, a càrrec de Cal Feru i Embotits Mitjans. Serà partir de les 9 de la nit, al Local. Les inscripcions al sopar i a la sessió de maridatge es poden fer el dilluns 22 i el dimecres 24, al Centre Cívic La Xarxa , de 8 a 9 del vespre.

Document Actions