Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els professionals sanitaris d’Olèrdola apel·len “a la consciència cívica” i fan una crida a limitar al màxim la vida social per contenir el coronavirus

La doctora Marta Sanavia recorda que és un virus molt contagiós i subratlla que als consultoris només s’atendran urgències

divendres 13 març 2020

 

La doctora Marta Sanavia, metgessa de família que atén als consultoris mèdics d’Olèrdola, ha fet una crida a limitar al màxim la vida social per contenir el coronavirus. A través d’una entrevista per l’emissora municipal de ràdio, la doctora ha apel·lat a la consciència cívica de la població perquè és un virus molt contagiós, malgrat les dades de mortalitat no són elevades. Per això les autoritats sanitàries, com a mesura de prevenció i per tal d’evitar possibles col·lapses en l’atenció mèdica, recorden que als consultoris només s’atenen urgències i s’han reprogramat les visites de malalts crònics.(àudio)

La doctora explica que a la consulta aquests darrers dies, malgrat l’allau d’informacions, les visites no han preguntat massa pel coronavirus. Aquest matí sí que es tenia coneixement de persones que podrien haver estat en contacte amb zones afectades. No hi havia la confirmació de cap cas, però sí que es recorda que en cas de tenir símptomes o d’haver estat en zones afectades, cal trucar al 061, no anar a urgències ni al consultori, i esperar l’assistència mèdica a casa en cas de ser necessari .(àudio)

Des de les autoritats sanitàries es subratlla que mesures d’un elevat impacte social com el tancament de les escoles són necessàries. Marta Sanavia insistia en què cal limitar la vida social i, en la mesura del que es pugui, no sortir de casa.(àudio)

Així, la recomanació bàsica és que no es vagi als consultoris per consultes no relacionades amb símptomes respiratoris ni urgents durant, com a mínim, els proper 15 dies. Per qualsevol dubte es pot trucar al consultori mèdic de Moja, el 93 817 03 63; o al consultori de Sant Pere Molanta, al 93 892 07 49.

Escolta l'entrevista a la doctora Marta Sanavia, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Arxius Adjunts

Document Actions