Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els serveis municipals continuen actius per minimitzar els efectes de la intensa nevada

Es demana que s'extremi la precaució perquè la baixada de les temperatures pot provocar l’aparició de plaques de gel
Agentsi brigada, aquest dimarts a les 2 del migdia a Daltmar
Agentsi brigada, aquest dimarts a les 2 del migdia a Daltmar

dimecres 04 febrer 2015

Els serveis municipals de l’Ajuntament d’Olèrdola continuen actius per minimitzar els efectes de la intensa nevada  caiguda aquest dimecres, especialment pel que fa a la seva incidència en la xarxa viària de competència municipal. La neu ha caigut amb força des de quarts de 7 del matí i s’ha anat mantenint fins passades les onze del matí. Al municipi, en punts elevats com Daltmar o el castell d’Olèrdola, el gruix acumulat en alguns indrets era proper als 20 centímetres. A nuclis com Moja, a primera hora del matí ja s’ha constatat un gruix de cinc centímetres.

La nevada d’aquest dimecres ha deixat imatges de postal nadalenca a Olèrdola i ha fet fruir a molts infants, però també ha generat complicacions en la circulació rodada. Per precaució, l’Ajuntament comunicava que se suspenia aquest dimecres l’activitat a les escoles bressol i les escoles Rossend Montané de Sant Pere Molanta i Circell de Moja no han fet classe. Les seves direccions han recomanat que no es portés avui els infants a l’escola. Tampoc hi ha hagut activitat en els consultoris mèdics.

Tal i com ha confirmat el regidor de serveis municipals de l’Ajuntament d’Olèrdola, Joan Forns, la brigada de l’ajuntament havia escampat sal des de dilluns a la carretera de Daltmar i a l’eix Rossend Montané. Aquest dimecres al matí, la ràpida actuació de la brigada traient neu ha estat decisiva per a fer front a l’increment de trànsit registrat en aquest camí municipal a causa dels vehicles que fugien del col·lapse de vies com la n340 i la carretera c15. A Daltmar, els veïns s’han trobat que a partir de les 7 del matí no podien sortir de casa amb els seus vehicles amb suficients condicions de seguretat. Una altra de les incidències rellevants al municipi ha estat l’impossibilitat d’accedir a Moja des de Vilafranca durant prop d’una hora, a un quart de 9 del matí. Tal i com expliquen els agents municipals, primer un camió de reciclatge i després dues furgonetes han quedat travessades a l’entrada de Moja venint des de la carretera de Vilafranca i han generat que no es pogués sortir ni entrar a Moja en cotxe per aquest punt. Els agents han indicat que s'ha tingut constància de sortides de via de vehicles però no ha calgut lamentar cap dany personal de consideració.

Sumades les trucades rebudes pels agents municipals i per l’Oficina d’Atenció Ciutadana, han estat més de 125 les comunicacions que ha rebut l’Ajuntament d’Olèrdola relacionades amb la nevada, especialment demanant si es podia circular en vehicle. Els agents municipals recomanaven que no se sortís amb cotxe. A partir del migdia, indiquen que s’extremin les precaucions i que és limitin els desplaçaments als estrictament necessaris.

La brigada de l’Ajuntament d’Olèrdola, després de procedir a la neteja aquest matí de la carretera de Daltmar, ha actuat pels carrers d'aquesta urbanització del municipi. Aquesta tarda preveia fer-ho a Can Trabal i a les barriades de Cal Moles i Can Segarra, segons confirmava Joan Forns.

Escolta les entrevistes a Joan Forns i a Josep Miquel Escofet, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions