Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Serveis Socials de l’Ajuntament han realitzat una seixantena d’actuacions d’urgència per ajudar a famílies davant els efectes de la crisi de la COVID’19

S’han activat targetes moneder, serveis de comandes d’aliments i tramitat els ajuts municipals per famílies afectades per la crisi del coronavirus
La  voluntat de l’Ajuntament ha estat la de no desatendre a ningú del municipi que ho necessités
La voluntat de l’Ajuntament ha estat la de no desatendre a ningú del municipi que ho necessités

dimarts 04 agost 2020

 

La pandèmia del COVID’19 ha tingut un gran impacte econòmic i social. Moltes persones han patit un deteriorament de les seves condicions econòmiques i han augmentat les famílies en situació de vulnerabilitat. Per a fer front a aquesta situació sobrevinguda, l’Ajuntament d’Olèrdola ha reforçat alguns programes d’actuació gestionats des dels serveis socials municipals. I en algun cas, ha activat noves línies d’intervenció. Sumant els diferents ajuts realitzats des de l’inici de la pandèmia, s'han gestionat des dels serveis socials una seixantena d'actuacions que han beneficiat a famílies del municipi afectades per les conseqüències de la COVID'19.

La  voluntat de l’Ajuntament ha estat la de no desatendre a ningú del municipi que ho necessités. Anna Boada,  regidora de serveis socials, resumia que les accions realitzades per l’Ajuntament responien a la necessitat d’actuar davant dels efectes de la pandèmia.(àudio)

Des del mes de març s’han realitzat 11 noves altes de targetes moneder i s’han concretat 21 renovacions. Aquest ajut garanteix alimentació bàsica a aquestes famílies, tal i com recordava Anna Boada.(àudio)

Durant el període de confinament més estricte, l’ajuntament també va posar en marxa un sistema de comandes d’aliments, que garantia que famílies del municipi amb dificultats de mobilitat rebessin a casa seva la comanda. D’aquest servei en van fer ús 26 famílies. Finalment també cal recordar que l’Ajuntament va realitzar una convocatòria extraordinària d’ajuts per a veïns  que s’haguessin vist afectats per les conseqüències econòmiques de la COVID’19. S’han presentat 10 sol·licituds i ara s’està en període d’avaluar la documentació lliurada.

Anna Boada subratllava la necessitat de “no abaixar la guàrdia” i mantenir les mesures de seguretat i prevenció per evitar la propagació de la COVID’19. (àudio)

Escolta l’entrevista a Anna Boada, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions