Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els sindicats preveuen que la vaga general aturarà l’activitat en els polígons d’Olèrdola

Els sindicats intensifiquen els preparatius i l’Associació de Propietaris diu que “no és el moment de fer vagues”
Material de convocatòria de la vaga, al Clot de Moja
Material de convocatòria de la vaga, al Clot de Moja

dimarts 13 novembre 2012

 

Com en el conjunt de les zones industrials de la comarca, l’activitat als polígons del Clot de Moja i de Sant Pere Molanta es paralitzarà aquest dimecres per la convocatòria de vaga general. Aquesta és la estimació que fan els sindicats convocants, tenint com a referència les adhesions que estan rebent de comitès d’empreses i de seccions sindicals.

Antoni Cruces, responsable d’organització de CC.OO de l’Alt Penedès, explicava que a la comarca ja s’havien confirmat aquest dilluns l’adhesió de 153 empreses a la vaga general. Tal i com va passar en la passada vaga general del 29 de març, els sindicats creuen que en polígons com els d’Olèrdola la vaga aturarà l’activitat industrial.(àudio)

El president de l’Associació de Propietaris del Polígon de Sant Pere Molanta, Albert Calzada, admet que moltes empreses s’afegiran a la convocatòria, però considerava que “no és el moment adequat per a fer vagues, ni la situació econòmica ho permet”.(àudio)

Calzada indica que és un moment delicat per a tothom i afegia que per a empresaris com ell la principal preocupació és que tothom tingui un sou.(àudio)

La d’aquest dimecres és una vaga de caràcter europeu que reclama la retirada de les polítiques de retallades. Així, Antoni Cruces assenyalava que, entre els motius per a fer vaga, hi ha el desequilibri que instaura la reforma laboral entre treballadors i empresaris, o mesures que afecten als sectors de població més febles com les pujades de l’IVA, l’IRPF o el pagament de l’euro per recepta.(àudio)

A Olèrdola, la vaga no només es notarà en les empreses dels polígons. També tindrà incidència a les escoles, àmbit on s’estan patint de forma especial les retallades. A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta el 100% del claustre secunda la convocatòria i a l’escola Circell de Moja han anunciat que farien vaga el 58% de les mestres. Per contra, les escoles bressol municipals preveuen obrir amb normalitat. A l’Ajuntament d’Olèrdola tampoc serà apreciable la vaga.

La convocatòria ha rebut el suport del PSC, ICV-EUiA, ERC i la CUP. A Vilafranca els sindicats i les organitzacions socials que convoquen la vaga fan una crida a manifestar-se a les 5 de la tarda, a la plaça de la Vila. Pel matí, hi haurà a les 10 una assemblea i a les 12 una manifestació pel centre de Vilafranca, convocada per col.lectius socials i el sindicat CGT.

 

 

 

Document Actions