Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els tallers per reutilitzar materials usats dinamitzen la campanya “Olèrdola recicla!”

Divendres es feia a Moja un taller que permetia reciclar oli usat de cuina per transformar-lo en sabó

dilluns 06 febrer 2017

La necessitat d’augmentar el reciclatge i de reduir els residus que generem és un missatge que es pot difondre utilitzant molts recursos. Així ho demostra la diversitat d’accions que s’apliquen aquestes setmanes a Olèrdola dins de la campanya “Olèrdola recicla!”, realitzada per l’Ajuntament i la Mancomunitat Penedès Garraf. No només es convoquen xerrades presencials i es distribueixen materials per a facilitar el reciclatge. També s’organitzen tallers perquè  de manera pràctica i amena els assistents puguin reaprofitar materials. Va ser el cas del taller convocat divendres a la tarda al Centre Cívic La Xarxa de Moja, que permetia reciclar oli usat de cuina per transformar-lo en sabó.

Júlia Gómez, l’educadora ambiental de la Mancomunitat que va conduir el taller, explicava que per a obtenir el sabó calia barrejar amb les proporciona adequades el greix d’oli vegetal amb aigua i sosa càustica. El resultat era un sabor de molt bona qualitat que fins i tot és ideal per a treure, paradoxalment, taques d’oli.(àudio)

Amb tallers com el de divendres també es recuperen pràctiques tradicionals de reaprofitament de materials a la llar, molt esteses anys enrere,  però que s’han anat perdent amb el pas del temps.(àudio)

Entre els assistents al taller de divendres hi havia l’alcalde, Lucas Ramírez , que posava l’accent en què els tallers són una forma de fer més dinàmica la campanya de foment del reciclatge.(àudio)

Des de l’Ajuntament es té una impressió positiva de la incidència que està tenint la campanya.(àudio)

El proper taller de reciclatge s’ha convocat divendres 17 de febrer a les 17:30 h , al Centre Cívic La Xarxa, i estarà dedicat a elaborar bijuteria amb materials reciclables. Les inscripcions es poden fer a l’Ajuntament d’Olèrdola, trucant al telèfon 93 890 35 02.

Escolta les entrevistes a Júlia Gómez i Lucas Ramírez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions