Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els treballs de la franja de protecció contra incendis a Sant Miquel acaben aquest dimarts

En una reunió amb veïns , s’acorda modificar les intervencions previstes per completar els treballs a El Bosquet

dilluns 20 novembre 2017

Aquest dimarts és previst que finalitzin els treballs per a delimitar la franja de seguretat de protecció contra incendis forestals a Sant Miquel. L’actuació la realitza una empresa especialitzada des del passat dijous 9 de novembre, després de que quedés aprovat definitivament el projecte un cop superat el pertinent període d’ informació pública.FranjaStMiquel2OK.jpg

La tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, Cristina Badell, recordava que des de 2014 la llei obliga a delimitar aquesta franja de seguretat en nuclis envoltats de massa forestal, no només en urbanitzacions. Gràcies al suport de la Diputació, que va elaborador el projecte i finança la intervenció en un 95%, s’ha pogut fer efectiva aquesta franja de protecció demandada per veïns que veien com tenien massa boscosa molt pròxima als seus habitatges. La franja incorpora El Bosquet. L’actuació en aquest terreny municipal ha generat controvèrsia i rebuig entre alguns veïns del poble, perquè entenen que la tal·la de pins ha estat excessiva. Per tractar la qüestió i informar en detall als veïns interessats, l’Ajuntament d’Olèrdola convocava dijous passat una reunió. Cristina Badell indicava que es va acordar amb els veïns que es respectaria la separació de 25 metres respecte el camp de futbol i que es faria una “aclarida selectiva” a la resta del Bosquet que faltava fer. Així, la distància entre arbres passaria a ser de 4 metres i no de 8 metres, com es preveia inicialment. Aquesta separació també permetria garantir un creixement adequat als arbres del Bosquet.(àudio)

Cristina Badell també assenyala que no l’Ajuntament no descarta fer-hi en alguns indrets del Bosquet replantacions amb alzines o bé d’altres actuacions que permetin potenciar aquest espai com a zona lúdica i d’esbarjo.(àudio)

La tècnica de medi ambient de l’Ajuntament subratlla que aquesta franja de seguretat s’ha realitzat “per complir amb la legalitat i per seguretat”. Així, a més d’evitar el risc que suposava que els habitatges estiguessin pròxims al bosc, , Badell ha recordat que en el cas concret del Bosquet hi ha molt propera una instal·lació esportiva municipal i una benzinera.(àudio)

L’Ajuntament va informar als veïns de l’inici dels treballs i a preguntes de l’oposició l’equip de govern ha  exposat en diferents ocasions en el ple com evolucionaven els tràmits previs a la realització del projecte.

Escolta l'entrevista a Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions