Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els tres grups municipals d’Olèrdola criden a participar en el referèndum d’aquest diumenge

Un grup de suport al referèndum realitzarà una bustiada per a informar dels punts de votació

dijous 28 setembre 2017

Un dels moments rellevants del ple de l’Ajuntament d’Olèrdola celebrat aquest dimarts al vespre es vivia quan es va donar compte del decret d’alcaldia, signat el passat 8 de setembre, de suport al referèndum convocat aquest diumenge 1 d’octubre. Els tres grups municipals coincidien en fer una crida a la ciutadania perquè es participi en la convocatòria de diumenge i es vagi a votar per decidir el futur de Catalunya.

L’alcalde subratllava el compromís “amb el dret a decidir i la llibertat d’expressió” . Des d’ERC, Fina Mascaró, expressava a Ramírez que “com alcalde tens uns risc, ho has assumit i no et deixarem sol”. Josep Sánchez, portaveu del PDeCAT, també s’adreçava a l’alcalde per expressar-li que “ens tens al teu costat”.  En un altre moment del ple, l’alcalde va assenyalar el seu desig de que diumenge tothom es pugui expressar amb total llibertat. I Fina Mascaró encoratjava a tothom a anar a votar per construir un país “socialment just, democràtic i lliure”.

En declaracions a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Fina Mascaró expressava aquesta solidaritat amb l’alcalde i es mostrava convençuda que diumenge es garantirà l’obertura de col.legis electorals i es podrà votar.(àudio)

Mascaró feia notar que la campanya aquests darrers dies ha estat centrada en la defensa de la democràcia i del dret a votar, davant les actuacions de l’estat i la seva voluntat de “retallar drets bàsics”.(àudio)

Josep Sánchez posa en valor la decisió de l’alcalde perquè, segons valora, “s’ha posat en contra del que defensa el seu partit”.(àudio)

Des del PDeCAT s’ha assenyalat que col·laboraran perquè els veïns puguin votar diumenge.(àudio)

Lucas Ramírez, alcalde d’Olèrdola, considera que algunes de  accions de l’Estat fetes aquests darrers dies “no pertoquen en democràcia” i feia una crida a la participació al referèndum.(àudio)

Ramírez considera que l’Estat rebrà l’efecte contrari del que esperava amb les seves actuacions i podria ser que diumenge anés més gent a votar de la que inicialment pensava fer-ho.(àudio)

Aquestes darreres hores es van succeint els contactes per a garantir la celebració del referèndum al municipi. En aquest context, l’ampli grup de suport al referèndum que integren persones representatives del teixit cívic i polític d’Olèrdola ha convocat una bustiada per a informar a tots els veïns d’Olèrdola dels punts de votació que preveuen estar oberts diumenge durant el referèndum. La convocatòria per participar en la bustiada està oberta a tothom i s’ha fixat  a partir d’un quart de 7,  al  Centre Cívic La Xarxa de Moja.

Document Actions