Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els tres grups municipals d'Olèrdola participen en la concentració en suport a Carme Forcadell

La portaveu d’ERC, Fina Mascaró, assistia a Barcelona a la concentració de suport a la presidenta del Parlament

divendres 16 desembre 2016

Aquest dijous al vespre una trentena de veïns, incloent representants dels tres grups municipals, han participat a l’Ajuntament d’Olèrdola en una concentració en suport a Carme Forcadell.

Durant la concentració, la regidora de cultura, Arantxa Torres, ha donat lectura el manifest El Parlament som tots, elaborat per l’Assemblea Nacional Catalana, l’Associació Catalana de Municipis, l’Associació de Municipis per la Independència i Òmnium Cultural.El text rebutja la judicialització de la política i vol ser un clam en defensa de les institucions i dels representants legítims del poble, encarnats per la segona màxima autoritat del país. També es denuncia que s’estan utilitzant els tribunals per impedir el debat polític al Parlament i es defensa el referèndum “com la solució de més alt consens” en els sistemes demòcrates avançats.

En el manifest es dóna suport explícit a tos els càrrecs electes i institucionals que estan amenaçats per la Fiscalia General i l’Advocacia de l’Estat amb més de 400 expedients judicials per haver exercit legítimament les funcions de representació del poble que les urnes els van conferir. Per últim, s’ha refermat el compromís de defensar amb coratge la democràcia i a no defallir en aquesta defensa, per concloure amb el clam Tots amb Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya!”

Arantxa Torres subratllava la voluntat de l’Ajuntament d’Olèrdola de recolzar qualsveol inciativa favorable “al dret a decidir”.(àudio)

L’Assemblea Territorial d’Olèrdola de l’ANC va ser l’entitat promotora al municipi d’aquest acte de suport a Carme Forcadell, responent a la crida feta per expressar aquest recolzament davant els ajuntaments del país el dia abans que la presidenta del Parlament anés a declarar al TJSC. Helena Mestre, coordionadora de l’ANC d’Olèrdola, expressava que calia reaccionar davant els “atacs antidemocràtics” i resumia que només es demana “parlar, discutir i poder votar”.(àudio)

La regidora portaveu del grup municipal d’ERC, Fina Mascaró, assenyalava que “no és un tema de color polític, és un tema de democràcia”. Mascaró valorava positivament la presència de representants dels tres grups municipals en la concentració però afegia que els hi hagués agradat comptar amb la presència de l’alcalde.(àudio)ConcentraForcadell2.jpg

Mari Carme Villanueva, regidora de CiU, també posava de relleu aquesta coincidència en defensar Forcadell i les institucions catalanes per sobre de colors polítics.(àudio)

Formant part d’una nodrida representació comarcal d’ERC, aquest  divendres al matí membres del grup local d’aquest partit a Olèrdola han participat en la concentració de suport a Carme Forcadell a Barcelona. Entre la delegació d’Olèrdola hi havia la mateixa portaveu del grup municipal d’ERC, Fina Mascaró.

Pots escoltar les entrevistes fetes a la concentració d'aquest dijous a l'ajuntament, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions