Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els veïns de Sant Pere Molanta ja poden proposar noms per a la nova plaça

El formulari per proposar noms està disponible a la web municipal fins el 23 de novembre

dilluns 07 novembre 2016

El procés de participació convocat per l’Ajuntament d’Olèrdola per a decidir el nom de la nova plaça de Sant Pere Molanta és “una primera experiència” que es vol continuar ampliant en un futur. Aquest és un dels plantejaments que va exposar divendres al vespre el regidor de TIC de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, durant l’acte informatiu convocat a Sant Pere Molanta per a detallar el funcionament d’aquest procés, que té com a principal característica l’ús de les noves tecnologies per a canalitzar la participació dels veïns . Xavier Serramià resumia que aquest procés té el doble propòsit de triar el nom de la nova plaça del carrer Llevant però també de dotar a l’Ajuntament d’experiències per a afrontar processos participatius en altres àmbits de competència municipal, com el destí de partides del pressupost de l’Ajuntament.(àudio)

Serramià posa l’accent en què el foment de la participació de la ciutadania en els afers del municipi, aprofitant les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies, és una qüestió d’interés municipal que va més enllà de disputes partidistes.(àudio)

Per participar en el procés cal ser major de 18 anys i  ser veí de Sant Pere Molanta o de les seves barriades properes. El procés es divideix en dues fases. La primera ja ha començat aquest dilluns i s’allarga fins el proper 23 de novembre. A través d’un formulari habilitat a la pàgina web de l’Ajuntament, els veïns poden proposar noms per a la nova plaça. Una comissió de seguiment del procés, integrada per representants de tots els grups,  triarà els 10 finalistes que se sotmetran  a votació en la segona fase, del 25 de novembre al 5 de desembre.

Salvi Vendrell, coordinador tècnic del procés, posa l’accent en què els veïns poden participar de forma molt senzilla. Només cal accedir a un formulari al portal de transparència de l’Ajuntament i posar nom i cognoms, dni, data de naixement i, de manera opcional, un email per poder estar informat al detall de l’evolució del procés.(àudio)

El procés de participació per a triar el nom de la nova plaça de Sant Pere Molanta és la primera de les expressions públiques sorgides del reglament de participació ciutadana que va aprovar l’Ajuntament l’any passat.(àudio)

La participació està limitada a una sola proposta per persona i el compromís, reiterat en la xerrada de divendres, és que la proposta que sorgeixi del procés de participació serà la que s’elevarà al ple per a que quedi acordada. Per a facilitar la participació de persones que vulguin rebre assessorament en  el funcionament del procés de participació, s’han convocat sessions presencials al centre cívic Gatzara de Sant Pere Molanta. En la primera fase de formulació de  propostes de nom, s’han  establert dues sessions, en horari de 5 a 8 del vespre, els dimarts 8 i 15 de novembre. Per qualsevol dubte, els veïns que ho desitgin poden trucar a l’Ajuntament d’Olèrdola, al telèfon 93 890 35 02, o bé desplaçar-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, en horari de matins.

Escolta les entrevistes a Xavier Serramià i a Salvi Vendrell, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions