Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els veïns del barri Pere Pau de Sant Pere Molanta reclamen que es concreti l’alteració de terme municipal

Volen que el barri deixi de dependre de Vilafranca i passi a formar part del terme municipal d’Olèrdola

dilluns 07 març 2022

Dimecres de la setmana passada, 2 de març, els veïns del barri Pere Pau de Sant Pere Molanta es van reunir al Casal Molantenc per reprendre la demanda de l'alteració de terme que permetria deixar de dependre del terme municipal de Vilafranca i passar a formar part del municipi d'Olèrdola. Josep Ventura, representant dels veïns, recordava el vincle estret dels veïns del barri amb Sant Pere Molanta i assenyala que l’Ajuntament d’Olèrdola era l’administració més propera que ha facilitat serveis a aquests carrers.(àudio)

Aquests veïns tenen la seva residència als carrers Pere Pau, Sant Roc, i Bosc de Ferran, així com algunes masies disseminades en les proximitats. Tal i com manifesten en un comunicat, “la problemàtica es va començar a tractar just abans de la pandèmia del COVID-19” però va quedar aturada durant aquests dos anys.

L'administració on aquests veïns paguen els seus impostos és l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, però recorden que “gran part dels serveis es faciliten des del consistori olerdolenc”.

Preocupats per la recollida d'escombraries

Els assistents a la reunió van mostrar la seva preocupació degut al greuge comparatiu que pateixen en relació a la resta de veïns del poble. Aquesta diferència entenen que es pot veure agreujada en els propers mesos, quan es faci efectiva l’entrada en funcionament del nou servei de recollida d'escombraries per part de l'Ajuntament d'Olèrdola. En el comunicat s’assenyala que el mateix Ajuntament d’Olèrdola ja els ha avançat a aquests veïns que en quedaran exclosos en dependre d’un altre municipi.

Demanen reunió amb l'Ajuntament de Vilafranca

Els veïns han demanat una reunió amb l’Ajuntament de Vilafranca amb el propòsit de conèixer què en pensen de l’alteració del terme municipal amb Olèrdola.(àudio)

Els veïns estan preocupats perquè en poques setmanes es poden quedar sense servei de recollida d’escombraries. Josep Ventura també indicava que entre Vilafranca i Olèrdola hi ha altres “punts calents” a tractar en una alteració de terme, com podria ser el cas d’indrets als polígons de Sant Pere Molanta i del Clot de Moja. Els veïns també temen que no hi hagi massa voluntat veient “com s’ha allargat tot”.(àudio)

 Aquests veïns denuncien altres problemes que els hi afecten en  la vida diària, com ara la inexistència del servei de neteja,  la no renovació de l'enllumenat públic, la dificultat d'escolarització en èpoques on les ràtios ja estan completes o bé deficiències respecte a la mobilitat urbana. En aquest darrer apartat, esmenten la no regulació de la circulació, inexistència del manteniment de l'asfalt, falta de senyalització vertical viària en punts conflictius o que no s’evacuï l'aigua pluvial en el ferm.

Per concloure la reunió, alguns veïns mostraven la seva incredulitat per aquesta problemàtica ja enquistada i manifestaven  la seva voluntat per trobar una solució. Recorden que des de fa dècades tots aquests veïns han format part de la vida associativa de Sant Pere Molanta, tant de l'escola com del casal d'avis o de les Comissions de Festes.

Escolta l'entrevista a Josep Ventura, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions