Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Vespres d’Estiu al Castell tindran com a fil conductor la figura de Mir Geribert

S’han programat els dissabtes 30 de juliol i 6 d’agost, amb visites guiades, scape exterior , observació astronòmica i concerts de Txell Sota i María Esteban

dimecres 20 juliol 2022

 

El Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Ajuntament d’Olèrdola conviden a gaudir un any més dels capvespres amb dos dissabtes d’estiu d’activitats atractives al conjunt històric d’Olèrdola, el 30 de juliol i el 6 d’agost.

Es podrà participar en passejades guiades, un joc escape room especial, observar els estels, espectacles musicals, i el gaudi de la posta del sol rere el paisatge penedesenc, enmig d’un mosaic ataronjat i rogenc.

Com a novetat d’enguany, la figura de Mir Geribert serà part important del discurs històric d’algunes de les activitats que conformen la 4a edició dels Vespres d’Estiu. Durant el 2021, el projecte Any Mir Geribert, amb el qual el MAC Olèrdola col·labora, proposava parlar i donar a conèixer el Penedès històric a través de la mil·lenària ciutat d’Olèrdola i del mite del Príncep d’Olèrdola. El projecte encara continua, i amb ell es vol explicar un interessant i intens episodi de la història medieval penedesenca.

El programa  manté un esquema similar durant els dos dissabtes. Així, en els dos dies es podrà seguir la visita guiada “Mir Geribert, el príncep d’Olèrdola”; de 19.00 a 20:00h; i de 19:30 h a 20:30 h  la visita guiada “Vi i cellers de la ciutat medieval”. Un dels atractius serà l’activitat scape exterior “El secret del Príncep d’Olèrdola”, amb sessions programdes a les 7 i a les 8. El concert musical del dia 30 l’oferirà.Txell Sota amb l’espectacle Amor Casa, a les 21:30. I de manera continuada, des de les 21:30 h a les 23:00 h es podrà fer  Observació astronòmica amb l’Astronòmic de Sabadell

Durant tota la vetllada es disposarà de servei de càtering local amb el Restaurant El Conill i  el celler Mulet Viticultors 

Marta Maragall, tècnica d’activitats i comunicació de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, explicava que la programació manté un esquema similar els dos dissabtes dels Vespres d’Estius al castell, amb el canvi de la proposta musical. (àudio)

El personatge històric i el mite de Mir Geribert és el fil conductor d’aquests Vespres d’Estiu i això es notarà tant en les visites com en el joc escape exterior.(àudio)

En l’espectacle musical Amor Casa de Txell Sota, de dissabte 30 de juliol, aquest artista polifacètica  aportarà música i poesia amb el seu nou espectacle on canta l’alegria de viure enmig de la confusió contemporània. Amb un so dinàmic, folk-pop, Txell Sota ens convida a defensar l’AMOR amb majúscules. I en el concert del 6 d’agost , Voces Veladas de María Esteban Quintet, aquesta referència  artística dins el panorama jazzístic proposa un espectacle que vol donar visibilitat a algunes dones oblidades dins el món de la Música. El seu treball gira al voltant de sis artistes amb un gran talent que varen desafiar una societat amb la seva lluita i convicció. La seva tasca va posar de manifest el seu potencial artístic i musical dins un món eminentment masculí. Aquest vol ser un petit homenatge a Betty Comden i Carolyn Leigh, Ann Richards, Chris Connor i June Christy.

Marta Maragall indicava que els Vespres s’han anat fent un lloc consolidat en la programació cultural d’estiu al Penedès i són moltes les persones que es reserven aquestes dates per gaudir del Conjunt d’Olèrdola d’una manera diferent.(àudio)

INFORMACIÓ I RESERVES

Només les activitats guiades tenen aforament limitat. Per aquest motiu, per assistir-hi caldrà enviar un correu electrònic a mac.olerdola@gencat.cat o trucant al telèfon de contacte 93 890 14 20 / 675 78 29 36, indicant nom i cognoms i aquelles activitats per les quals esteu interessats/es (visites guiades i/o escape room).

Les activitats amb inscripció prèvia obligatòria són les VISITES GUIADES i l'ESCAPE EXTERIOR. 

Observacions a tenir en compte: l’edat mínima per participar a l’Escape exterior és de 8 anys.

Lloc: Museu d’Arqueologia de Catalunya - Olèrdola (Castell d’Olèrdola s/n. 08734 Sant Miquel d’Olèrdola).

 PAGAMENT

Preu: 5€, preu únic d’entrada al recinte que permet accedir a totes les activitats que es vulguin, dins els horaris establerts per cadascuna d’elles. 

Adquisició tiquet - entrada: les entrades es poden adquirir mitjançant la “Venda d’entrades on line” al web www.macolerdola.cat o directament a recepció del Museu dins l’horari d’atenció al públic, a partir de dissabte 2 de juliol i fins 1 hora abans de l’inici dels Vespres d’Estiu el 30/07 i el 06/08.

En el cas de les activitats que necessiten inscripció prèvia, cal obtenir una confirmació per correu electrònic abans d'obtenir l'entrada.

 Escolta l'entrevista a Marta Maragall, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions