Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Emès per una trentena d’emissores, el programa “Para que no me olvides” s’afiança com a referència a Catalunya de música revival

El programa conduït per Joan Enric Vidal es produeix a Canal 20-Ràdio Olèrdola
Joan Enric Vidal
Joan Enric Vidal

dilluns 17 agost 2020

Arreu del país. De nord a sud i d’est a oest. En una trentena d’emissores locals i comarcals de Catalunya i Andorra es pot sintonitzar setmanalment el programa “Para que no me olvides”, conduït per Joan Enric Vidal i produït des de Canal 20-Ràdio Olèrdola. Aquesta àmplia cobertura d’emissores implantades a tot el territori converteixen aquest espai radiofònic en una referència ben arrelada a Catalunya en l’àmbit de la música revival.

El programa "Para que no me olvides", es va començar a emetre l´any 1997, des de Canal 20 Radio Olèrdola, on sempre s´ha mantingut en antena, tot i que uns anys s'ha enregistrat a Roda de Berà Ràdio i també a Ona la Torre de Torredembarra. Des de la tardor de 2019,torna a enregistrar-se a la seva emissora mare, Canal 20.

 Inicialment el programa es feia en directe els diumenges de 10 a 12  i tenia trucades dels oients en directe, fins l´any 2002, en què degut a la incorporació de Joan Enric Vidal a Radio Tele Taxi de Justo Molinero, tots els dies de la setmana, va passar a ser enregistrat setmanalment, però mantenint la seva filosofia inicial de dedicar-se exclusivament a la música especialitzada  del record dels 60-70 i inicis dels 80.

En els seus inicis i degut al gran èxit del programa, es van arribar a organitzar algunes festes revivals amb sopar al conegut restaurant La Casa del Conill de Sant Miquel d’Olèrdola i al desaparegut restaurant Ca la Remei dels Monjos. També a instàncies del programa i amb el suport de l´Ajuntament d´Olèrdola i Canal 20 Ràdio, es van organitzar sonades actuacions de conjunts de gran renom com els històrics Los Sirex i Tony Ronald, al local Rossend Montané, que es va omplir de gom a gom de públic, provinent de tot el Penedès, els dos dies.

 El programa va ser creat pel mateix presentador i guionista Joan Enric Vidal, a instàncies del llavors director de l´emissora Carles Esteve, de qui va sortir el nom del programa, agafant com a referència la mítica cançó de Llorenç Santamaría "Para que no me olvides". Tot i portar aquest nom en castellà, el programa  sempre s´ha fet íntegrament en català.

L´any 2022, es compliran 25 anys d´emissió continuada d´aquest programa, que actualment s´emet per diverses emissores locals i comarcals de Catalunya i Andorra. En destaca  la darrera incorporació, l’emissora RKB Barcelona, on el programa es pot escoltar els diumenges a les 2 de la tarda. En les graelles de la trentena d’emissores que l’emeten, és un dels programes de referència dels caps de setmana, amb gran audiència a tot el país. Emissores com Ràdio Vic, Amposta Ràdio, Ona la Torre, Ràdio Cunit, Ràdio Vilassar, Altafulla Ràdio, La Cala Ràdio, Ràdio Castellar del Vallès o Ràdio Seu d’Urgell difonen arreu del país aquest programa fet des d’Olèrdola.

 Joan Enric Vidal, radiofonista i periodista professional des de la dècada dels 70, té cura de la presentació i documentació del "Para que no me olvides", un programa  “que va camí del quart de segle a les ones i que està tan viu com el primer dia” .

El programa es pot escoltar els dissabtes i diumenges, en horari de 9 a 11.00h, al 107.0 de la FM. O bé obtenir-lo en el servei de ràdio a la carta

Document Actions