Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Emotiu inici de l’Any Rossend Montané a l’escola de Sant Pere Molanta

L’escola assumeix el repte de transmetre als alumnes els valors que definien a Rossend Montané
Alumnes de 6è van oferir dues cançons per cloure l'acte
Alumnes de 6è van oferir dues cançons per cloure l'acte

divendres 09 octubre 2015

Aquest divendres un emotiu acte ha donat el tret de sortida a l’Any Rossend Montané, el projecte que l’escola de Sant Pere Molanta treballarà durant aquest curs per a conèixer la figura de qui dóna nom a l’escola. L’acte d’obertura del projecte, celebrat al gimnàs de l’escola, s’ha convertit en un homenatge a qui va ser alcalde d’Olèrdola, mort fa 24 anys com a conseqüència de les ferides patides quan participava en l’extinció d’un incendi.ActeRossend1.JPG

Una destacable representació del Departament d’Ensenyament assistia a aquest tret de sortida del projecte, incloent la visita del Secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, Joan Mateo; la directora general d’Educació Infantil i Primària, Carme Ortoll; i  la directora dels Serveis Territorials del Departament, Montserrat Llobet. Les autoritats municipals estaven encapçalades per l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramíez i entre els assistents s’hi trobaven familiars de Rossend Montané i els ex alcaldes Josep Mir i Josep Tort.

Joan Mateo començava la seva intervenció traslladant una afectuosa salutació de la consellera Irene Rigau. Mateo situava Montané com a exemple de valentia i generositat, recordant que les seves últimes paraules a la família van ser que anava a apagar el foc a una fàbrica “perquè si es cremava els treballadors es quedarien a l’atur”. (àudio)

Mateo va elogiar l’edifici modern i funcional de l’escola de Sant Pere Molanta, però sobretot “la il.lusió” que tenen els professors, la qual cosa va fer que el Secretari de Polítiques Educatives considerés que l’escola “serà un model i referència per a altres escoles rurals”. Mateo va donar en mà a Anna Maria Verge, vídua de Rossend Montané, una carta escrita per la consellera Irene Rigau.

L’ alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, indicava que l’escola de Sant Pere Molanta portava “un dels noms més importants de la història d’Olèrdola” i va afegir que Rossend Montané va ser una persona “que va treballar per un municipi unit”. Ramírez va elogiar la capacitat de l’escola de tirar endavant “projectes engrescadors i col.lectius “ i va agrair la tasca que fan totes les persones que formen part de la comunitat educativa “per a fer créixer l’escola”. L’alcalde va convidar a tothom a treballar per Olèrdola i va valorar que aquest és el millor homenatge “que li podem fer” a Rossend Montané. (àudio)ActeRossend2.JPG

La directora de l’escola, Àngels Urgell, va assenyalar que el projecte comportarà recollir experiències a base de testimonis per conèixer Rossend Montané i això farà que sigui un projecte que “despertarà  emocions i les emocions ens fan humans”. En consultar com glosaven la figura de Rossend Montané les persones que l’havien conegut,  Urgell va assenyalar que el definien amb valors que els hi agradaria que els alumnes tinguessin, com el de ser una bona persona, exemplar, disposat, lleial, treballador, amic dels seus amics,generós, responsable, honest, elegant o exigent.(àudio)

Anna Maria Verge, vídua de Rossend Montané, declarava sentir-se emocionada pel record que manté el municipi per Rossend Montané.(àudio)

L’acte es va cloure amb les sensibles interpretacions de dues cançons a càrrec dels alumnes de 6è. “Qualsevol nit pot sortir el sol”, de Sisa, i “La resposta està en el vent”, de Bob Dylan, van captivar per la seva autenticitat. Representants dels alumnes que acull l’escola, incloent els de l’escola bressol El Pàmpol, van lliurar a les autoritats flors fetes amb treballs manuals.

Abans de l’acte d’inici del projecte, les autoritats efectuaven una completa visita a l’escola. Durant el recorregut, es vivien moments memorables com la coincidència amb la celebració de l’aniversari d’un alumne de  2b, o bé el polit recitat col·lectiu d’un poema de Joana Raspall a la classe de 1r.

Entre els assistents a l'acte existia la generalitzada sensació que aquest rodó inici del projecte dedicat a Rossend Montané exemplifica la vitalitat de l’escola de Sant Pere Molanta.

Escolta íntegre l'acte d'inici de l'Any Rossend Montané, emès per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions