Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Emotiva inauguració a Sant Pere Molanta del mural de ceràmica dedicat als Castellers de Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca van fer la seva primera actuació de l’any, amb castells de 7

dilluns 23 març 2015

 La inauguració del mural de ceràmica dedicat als Castellers de Vilafranca, instal·lat a Sant Pere Molanta, s’ha convertit aquest diumenge al migdia en un emotiu acte d’homenatge a Josep Boada i Esteve. Els Castellers de Vilafranca van oferir la seva primera actuació de l’any 2015 plantant castells de 7 i els gegants de Sant Pere Molanta van participar, estrenant el ram de Griselda. Però sens dubte, un dels moments més recordats es va viure amb la descoberta de la part del mural que quedava tapada, deixant veure la totalitat d’una obra de 5’5 metres d’alçada i de 2’5 d’amplada, col.locada a la façana lateral de la casa de Josep Boada. El mural reprodueix el primer 4 de 9 sense folre que els Castellers de Vilafranca van descarregar en la Diada de Tots Sants de l’any 2012. L’obra va ser iniciativa de Josep Boada i ha estat realitzada per l’artesà de Castelló Ferran Guallart, que va pintar totes i cadascuna de les 84 rajoles que el composen.Castelelrs2.JPG

En l’acte d’inauguració els fills de Josep Boada, Josep i Mar, destacaven que el mural era el reflex de la “passió, la rauxa i la il.lusió” que tenia el seu pare. Per la família, l’acte de diumenge ha suposat culminar un homenatge que li volien retre al seu pare, mort en accident pocs dies després d’acabar-se la instal.lació del mural. (àudio)

Fina Urpí, companya de Josep Boada, va explicar que les peces del mural les van rebre el 26 d’octubre, coincidint amb l’aniversari de Boada. El 13 de novembre es va poder posar l’última rajola a la paret i només 8 dies després Josep Boada moria. Fina Urpí indicava que l’acte permetia retre-li memòria a Josep Boada i donar-li gràcies per la seva generositat.(àudio)

Pere Mata, amic de Boada, va oferir una propera semblança de Josep Boada i Jou Cabré, president dels Castellers de Vilafranca, va recordar que Boada era un gran aficionat a la colla. Cabré també va recordar a l’Ignasi de Terrassa, un dels castellers del tronc del 4 de 9, mort també en accident.

En declaracions a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Ferran Guallart, indicava que una de les dificultats del mural ha estat la de reproduir la tonalitat de verd de la camisa dels Castellers de Vilafranca.(àudio)

Jou Cabré posava l’accent en què a la colla no li consten que existeixin altres murals d’aquestes dimensions dedicats als Castellers.(àudio)

Els Castellers de Vilafranca van descarregar el 4 de 7, el 3 de 7 , el 4 de 7 amb l’agulla i el 5 de 7, per acabar amb quatre pilars de quatre. L’acte va ser seguit per un nombrós públic, a la cruïlla entre el carrer Bosc d’En Ferran i carrer Sant Roc, incloent a la regidora de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola, Arantxa Torres, i al regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi.

Escolta les entrevistes relacionades amb l'acte, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

Document Actions