Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empreses amb seu a Olèrdola han presentat 65 ERTOs que afecten a un total de 827 treballadors

Les dades d’afectacions per municipis les facilita l’Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat

divendres 08 maig 2020

 

Segons recull l’Observatori del Treball i el Model Productiu de la Generalitat, empreses amb seu a Olèrdola han presentat 65 Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació(ERTO) que afecten a un total de 827 treballadors. La situació correspon a ERTOs presentats fins a l’1 de maig i permet  fer una fotografia de l’impacte econòmic de la crisi del Covid-19, així com constatar de nou  l’important implantació empresarial present a Olèrdola en el context del Penedès.

Dels 65 expedients presentats per empreses amb seu a Olèrdola, 59 s’han tramitat adduint causes de força major, mentre que els 6 restants es justifiquen per causes econòmiques, tècniques, organitzatives i productives. Els treballadors afectats per expedients de força major són 718, mentre que a 109 els hi afecten l’altra tipologia de causes al·legades.

Per nombre de treballadors afectats, Olèrdola és el quart municipi de la comarca. Les empreses amb seu a Vilafranca en tenen 3.474; les que tenen la seva seu a Sant Sadurní acumulen 1.442 afectats; mentre que s’han vist afectats per un ERTO 1.221 persones d’empreses de Santa Margarida i els Monjos.

El municipi on s’agreguen les dades que recull  l’Observatori correspon amb la raó social de l’empresa que presenta l’ERTO tot i que les dades estan basades en els ERTOs presentats a l’administració de Catalunya i no queden reflectits els que han de ser resolts pel Ministeri de Treball en el cas d’empreses amb treballadors a més d’una Comunitat Autònoma.

Document Actions