Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En Comú Podem guanya les eleccions generals a Olèrdola amb 444 vots i un 23% de suport

Democràcia i Llibertat se situa en segona posició amb 431 vots i ERC creix fins a rebre el suport de 388 electors
Moment del recompte a Moja
Moment del recompte a Moja

diumenge 20 desembre 2015

En Comú Podem ha guanyat aquest diumenge les eleccions generals al municipi d’Olèrdola. Ho ha fet obtenint 444 vots, amb un 23’1% de suport electoral. En Comú Podem ha obtingut uns excel.lents resultats en les quatre taules del municipi. En una de les de Moja ha assolit la tercera posició. En l’altra de Moja i en la de Sant Pere Molanta ha empatat amb ERC com a segona força més votada, però ha estat en la taula de Sant Miquel on s’ha acabat determinant el triomf al municipi de la candidatura que té com a referència a l’estat a Podemos.  A Sant Miquel, En Comú Podem ha assolit 165 vots, molt per sobre dels 89 de Democràcia i Llibertat o dels 86 d’ERC.

Democràcia i Llibertat, la llista promoguda per Convergència Democràtica, ha obtingut triomfs ajustats en tres de les quatre taules d’Olèrdola. Respecte els resultats de CiU de fa quatre anys, la davallada és apreciable. De 740 vots de llavors es passen als 431 vots d’ara, la qual cosa ha fet que el retrocés en percentatge de vot anés del 41% de les passades generals al 22% de quota electoral d’aquest diumenge.

ERC  té motius per estar satisfeta pels resultats assolits a Olèrdola. Ha rebut el vot de 388 olerdolencs, la qual cosa representa el 20% dels vots emesos a candidatures. Fa quatre anys ERC la votaven 159 veïns i es quedava en un percentatge de vot que no arribava al 9%.

El PSC experimenta un retrocés majúscul, però assoleix l’objectiu parcial d’estar per sobre de Ciutadans. A Olèrdola han votat la candidatura encapçalada per Carme Chacon 244 electors, lluny dels 403 de fa quatre anys. El percentatge de vot del PSC ha passat del 22’% al 12’7 actual.

Ciutadans se situa també per davant del PP a Olèrdola, amb 212 vots i una quota de suport electoral de l’11%. El PPC perd la meitat dels seus electors i dels 254 que van votar aquest partit fa quatre anys, ha passat a rebre el vot aquest diumenge de 124 olerdolencs, la qual cosa li ha reportat un suport del 6’4.

Unió només ha rebut el vot de 34 electors del municipi, que li ha comportat un suport de l’1’7% dels vots.

La participació ha estat del 74'7%, quatre punts per sobre de la registrada en les anteriors eleccions generals.

Consulta les dades oficials de l'escrutini a Olèrdola clicant aquí

Escolta les entrevistes de valoració dels resultats, realitzades aquest diumenge a Fina Mascaró(ERC) i Josep Sánchez( Democràcia i Llibertat), les dues úniques candidatures amb interventors en les taules d'Olèrdola.

Document Actions