Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En dos mesos es preveuen fer tres processos participatius i una audiència pública convocats per l’Ajuntament

A més del destí de 80.000 € del pressupost, el conjunt del municipi podrà decidir els usos del Bosquet de Sant Miquel i la reforma de la Rambla Pau Casals de Moja
El govern informava dels processos de participació durant el ple d'aquest dimarts
El govern informava dels processos de participació durant el ple d'aquest dimarts

dijous 31 gener 2019

 

L’apartat d’informacions de les regidories del ple d’aquest dimarts va permetre difondre l’atapeïda agenda de convocatòries relacionades amb la participació ciutadana que promou l’Ajuntament d’Olèrdola abans de les vacances de Setmana Santa. Es preveuen realitzar fins a tres processos de participació oberts a tot el municipi i una audiència pública en només 2 mesos.

 El portaveu del govern, Xavier Serramià, explicava que els projectes de reordenació dels usos de la zona del Bosquet de Sant Miquel s’exposarien als 5 nuclis del municipi, del 21 de febrer al 3 de març. S’ha programat una sessió d’exposició presencial dels projectes per part dels equips redactors, el proper 2 de març a les 7 de la tarda, al local Rossend Montané de Sant Miquel, i les votacions es preveuen del 4 al 17 de març.

La reforma de la Rambla de Pau Casals és un dels altres processos de participació convocats pels propers dies per l’Ajuntament. I podrà ser decidida també pel conjunt del municipi. Les propostes s’exposaran del 21 al 31 de març i el dia 30 s’ha programat una xerrada d’explicació de l’equip redactor, per continuar amb el període de votacions, de l’1 al 7 d’abril.

Xavier Serramià també confirmava que la sessió d’audiència pública aquest 2019 es farà el 12 de març, al Local Nou de Moja. Pel que fa als pressupostos participatius, les sessions d’explicació s’han convocat aquest mateix febrer. El dia 19 a Daltmar, el 20 a Can Trabal, el 21 a Moja, el 26 a Sant Pere Molanta i el 27 a Sant Miquel. La primera fase per a presentar propostes d’inversions s’ha planificat del 4 a l’11 de març i les votacions per a decidir el destí dels 80.000 € s’ha planificat del 18 al 28 de març.

En la part inicial de la sessió, el ple de l’Ajuntament va aprovar la xifra oficial del padró d’habitants, a 1 de gener de 2018, que recull que al municipi hi resideixen 3.610 habitants. Des del grup d’ERC es va apuntar que la dada representa un augment de l’1’26% respecte l’any anterior i s’aproxima a les xifres de 2013, any amb més població a Olèrdola.

Amb els vots favorables d’APO, s’ aprovaven els estatuts de la Mancomunitat Penedès Garraf. PDeCAT i ERC van demanar la retirada del punt de l’ordre del dia perquè qüestionaven que des de l’Ajuntament es pogués, sense alterar l’aprovació dels propis estatus,  incorporar  l’observació d’assenyalar que els serveis que presta la Mancomunitat no es pagarien a Olèrdola per domiciliació bancària.

Per unanimitat es va aprovar la modificació pressupostària que permet fer front a l’increment del 2’25% del sou dels treballadors, marcat per llei.

Amb l’acord de tots els grups es va donar llum verda a l’acord de la Junta de Compensació de Can Trabal de delegar en la Diputació de Barcelona les funcions de recaptació dels recursos de dret públic. En aquest punt el regidor d’urbanitzacions, Juanma Samblás, va en la línia d’avançar en els treballs a les urbanitzacions, com ha estat el cas recent a Daltmar de la recepció de part de l’enllumenat.

Amb el vot favorable d’APO i el pronunciament contrari d’ERC i PDeCAT es va desestimar el recurs que un treballador de l’Ajuntament presentava a l’aprovació inicial de la Relació de Llocs de Treball. També s’informava, dins de l’informe de pagament a proveïdors, que l’Ajuntament paga les factures en un termini mitjà de 29 dies.

En l’apartat d’informacions de les regidories, la regidora de serveis socials, Anna Boada, exposava que l’Ajuntament havia fet lots d’aliments per Nadal per a famílies necessitades del municipi i confirmava que des del 7 de gener treballa a l’Ajuntament la treballadora social que s’ha incorporat a plena dedicació a Olèrdola després de decidir-se la gestió directa dels serveis socials. Ara s’està ultimant un conveni de col·laboració de prestació de serveis amb el Consell Comarcal, a instàncies de la Generalitat.

El regidor d’ensenyament, patrimoni i esports, Pere Sadurní, donava a conèixer que amb el canvi d’emplaçament el bibliobús a Moja havia incrementat el 2018 en un 70% la xifra de préstecs. També anunciava que el 31 de març Olèrdola acollirà la Copa Catalana d’Orientació, amb la previsió de reunir a 250 persones a Moja.

El regidor de via pública, Juanma Samblás, assenyalava que estaven avançats els treballs d’instal·lació de leds a l’enllumenat de Sant Miquel, Daltmar i Sant Pere Molanta. Arantxa Torres, regidora de cultura i habitatge, avançava que el proper 14 de març s’ha planificat a Olèrdola la caminada del cicle de passejades de la Diputació.

En el torn de precs i preguntes, ERC va felicitar al govern per la urbanització de la placeta de Can Torres que acull el monòlit dedicat a Josep Raventós Valldosera, però lamentava que s’hagués assabentat per la premsa i no perquè el govern els hi informés. Fina Mascaró tornava a demanar que es posés una pancarta a la façana de l’Ajuntament reclamant la llibertat dels presos polítics i expressava el rebuig a les detencions de Girona a càrrecs públics “per opinar lliurement”.

ERC va conèixer en el ple que l’alcalde havia signat la resposta que s’enviava a la pregunta feta el 26 de desembre sobre immatriculacions a Olèrdola de propietats de l’Església. També s'insistia en les gestions que s’estaven fent per a millorar l’accés al municipi des del pont de la c15 a Sant Miquel d’Olèrdola. ERC igualment va debatre amb el govern el paper d’ApO sobre la reclamació del transport gratuït. Fina Mascaró va assenyalar que l’ajuntament “no va estar  amb les AMPAs” per a fer front  l’any 2012 a la retirada del transport gratuït, mentre que des del govern es va recordar que s’havia fet una aportació municipal per a poder posar en marxa un sistema de transport de copagament des de les urbanitzacions.

El PDeCAT va preguntar sobre les mesures que feia el govern davant els  robatoris que afecten Sant Miquel. El regidor de governació, Xavier Serramià, va recordar que s’informava cada any de les dades dels Mossos a porta tancada per evitar fer “política barata” en temes delicats que podien portar a tenir “sensació de por”  i afegia que s’havien fet amb els mossos les accions possibles. Mari Villanueva feia notar que a Sant Miquel el canvi a leds havia deixat els carrers amb menys llum i Juanma Samblás li responia que ho seguirien, per afegir que a Sant Pere Molanta i a Daltmar “era tot el contrari”.

Document Actions